Goede start voor DUNO F4

21 augustus 2010 0:00

F4 - HBS 9-0
De zomervakantie is weer voorbij, en dus gaan alle activiteiten voor de kinderen weer beginnen. School, zwemles en natuurlijk ook het voetbal.
Afgelopen maandag en woensdag is er alweer getraind onder de bezielende leiding van Nathan en Jeffrey. Vandaag alweer de eerste wedstrijd tegen HBS.
Vertrouwde gezichten in en om het veld. Amir kon helaas vanwege familieomstandigheden niet aanwezig zijn, maar verder was de groep weer compleet.
Voor mij als verslaggever is het gunstig dat we nu als één team spelen, en niet meer gesplitst over twee teams, zodat ik ook alles heb kunnen zien. De spelers die hebben meegedaan waren Lars, Yassine, Elian, Sem, Levi, Sven, Romano, Floris, Daniel en Julian.
De wedstrijd werd voortvarend gestart, en al binnen de minuut stond de 1-0 op het bord in het voordeel van DUNO, door een doelpunt van Levi.
Al vrij snel kwamen we er echter achter dat DUNO met een man teveel in het veld stond. Nathan loste dat handig op door drie spelers uit het veld te halen, en te vervangen door twee nieuwe.
Echter ook met een gelijk aantal spelers bleek DUNO veel te sterk voor HBS, en nog voor de rust stond er 5-0 op het scorebord (3 x Yassine en 2 x Levi). De grootste spanning in de eerste helft werd nog veroorzaakt door een grote loslopende hond, die het op de bal had voorzien.
Ook na de rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van HBS. Onze keepers (Floris voor de rust en Romano na de rust) hadden weinig te doen, zodat Romano zich liet verleiden om mee op te komen naar de middellijn, en daar doodleuk de bal in zijn handen nam. Je bent tenslotte keeper, nietwaar. De scheidsrechter vond het niet erg.
De eindstand werd uiteindelijk 9-0. In de tweede helft scoorde Elian 3 x (waarvan 1 x uit een vrije trap à la Wesley Sneijder). De laatste doelpunt was van Floris.
Een prachtige start van het nieuwe voetbalseizoen, al ging het hier dan nog om een oefenwedstrijd. Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, en ik hoop en verwacht dat we nog wel sterkere tegenstanders gaan treffen. Het vertoonde spel was echter goed, al zag Nathan als kritische coach nog wel wat verbeterpuntjes.