Overwinning voor F4 bij REMO F2

18 september 2010 0:00

REMO F2 - DUNO F4 (2 - 4)
Vandaag moesten onze helden een uitwedstrijd spelen tegen Remo. De verzameltijd was 8:30 uur op het complex bij de voormalige vuilstort, maar waar nu een heel aardige accommodatie ligt met voetbal, speeltuin, en er hobbelen zelf nog wat paarden rond. Op weg ernaar toe regende het nog een beetje maar het zonnetje brak al snel door zodat het prima voetbalweer was.
Na de door de spelers alom verfoeide warming-up, was het tijd voor de wedstrijd. Al snel bleek dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Remo was fysiek wat sterker aangezien de spelers over het algemeen iets groter waren dan onze jongens maar DUNO compenseerde dat door wat meer techniek en voetballend vermogen. Julian en Amir waren ‘uitgeleend' aan de F3. Daar stond tegenover dat er een Mini-F bij ons was komen aanwaaien die per ongeluk naar de verkeerde locatie was gegaan maar van Nathan met deze wedstrijd mocht meedoen, en zich zeer aardig staande hield. Van het vaste team waren Floris, Daniel, Romano, Elian, Sven, Sem, Lars, Levi en Yassine aanwezig. Door een prachtig doelpunt van Elian, geschoten vanuit een moeilijke hoek, was de ruststand 1-0 voor DUNO. Deze rust hadden ze wel verdiend want de scheidsrechter had er wel zin in vandaag en liet ze minimaal 10 minuten te lang doorspelen.
DUNO was gewaarschuwd in de tweede helft want vorige keer tegen Vuc was het in de tweede helft mis gegaan en was een voorsprong van 2-0 verloren gegaan. Nathan en Jeffrey hadden er dit keer dan ook voor gekozen een tactische bespreking te houden in de rust. Dat had het gewenste effect want in het eerste deel van de tweede helft was DUNO echt een klasse beter dan Remo. Het resultaat was twee mooie doelpunten van uitblinker Sem waar er één toch wel tot het doelpunt van de dag verkozen mag worden aangezien hij, na een aanwijzing van Jeffrey, met een afstandsschot prima gebruik maakte van het feit dat de keeper van de tegenstander veel te ver voor zijn doel stond. Daarna werd het voetbal helaas een stuk rommeliger en daardoor kon Remo ook terugkomen tot 3-1. Het was in die fase aan Romano te danken dat het niet erger werd. Er werd een penalty gegeven aan Remo die er door Romano op vakkundige wijze werd uitgehaald. De druk op het doel nam toe maar gelukkig was daar de verlossende counter waaruit Elian 4-1 maakte. We haalden allemaal opgelucht adem aan de kant maar de wedstrijd was nog niet ten einde en er werd nog 4-2 gemaakt. Terwijl de irritatie bij de coaches groeide nam de vermoeidheid van de spelers van DUNO evenredig toe. Gelukkig werd er eindelijk na 35 minuten afgefloten zodat DUNO de eerste 3 punten van de competitie in de tas kon steken. Nathan en Jeffrey vonden het wel mooi geweest zo en besloten geen penalty's meer te willen nemen.
Al met al een prima wedstrijd waar van alles in zat met een mooie en verdiende overwinning als resultaat. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Quick.