Forse nederlaag voor DUNO F4

27 maart 2011 0:00

Daan de Ligt

Vandaag stond de wedstrijd tegen Te Werve op het programma. Het weer was druilerig, nadat het de hele week zonnig was geweest.

Vorige week was er een nipte nederlaag geleden tegen de koploper, dus een wedstrijd tegen één van de ‘mindere' ploegen uit de poule, werd met veel vertrouwen tegemoet gezien, ondanks het ontbreken van Daniel en Sven.
Wat bij de Effies echter nogal eens voorkomt, is dat je als ploeg ineens wordt geconfronteerd met tegenstanders, waar je in de heenwedstrijd echt niet tegen gespeeld hebt.
Als het grootste deel van de tegenstanders dan ook nog eens een kop groter is dan wat Duno de wei instuurt, dan kan het wel eens een heel andere wedstrijd worden , dan je vooraf had ingeschat.
Dat was nu dus ook het geval. Vanaf het begin was duidelijk, dat deze tegenstander letterlijk en figuurlijk een maatje te groot was.
Het was dan ook niet verwonderlijk, dat er doelpunten gingen vallen, en zo stond het bij rust al 6-0 voor de tegenstander.
Na rust was er nog een tactische vondst bedacht, namelijk de broer van Floris ging keepen. Helaas was Te Werve niet onder de indruk, en bleven er lustig op los scoren.
De wedstrijd eindigde in 12-0, en dat was de grootste nederlaag ooit van onze helden.
Een lichtpuntje waren ditmaal de strafschoppen, die door Duno beter werden genomen.
Helaas dus een nederlaag, die niet goed uitkomt in de strijd om de tweede plaats.
Na afloop van de wedstrijd werd door de ouders het dubieuze karakter van deze wedstrijd nog nabesproken, terwijl de kinderen het allang weer waren vergeten, en zich vermaakten met een zak snoep.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Tac'90, de nummer laatst van de poule. Maar of dat een garantie voor een overwinning is, valt zeker na vandaag te betwijfelen.