Knappe inhaalrace leidt helaas niet tot overwinning voor F4

9 april 2011 0:00

DSO F8 - DUNO F4 3 - 3
Vandaag moest er gespeeld worden tegen DSO. De eerste verrassing was dat het adres wat op de DUNO site stond leidde naar een aantal sportvelden maar van voetbal was daar geen sprake. DSO heeft een prachtig complex, maar op een andere plek. Het veld lag er prachtig bij, al is dat niet zo verwonderlijk want het was van kunstgras gemaakt.
Als gevolg van de verwarring omtrent de locatie kwamen een paar spelers te laat wat het begin erg rommelig maakte. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht voor onze helden want al werden er geen kansen gecreëerd; er werden ook geen kansen weggegeven en dus bleef het lange tijd 0-0. Helaas was het toch DSO dat als eerste scoorde. Bij een corner van Duno stonden teveel spelers van Duno op één kant van het veld en toen de aanval van Duno werd afgeslagen lag er veel ruimte aan de andere kant van het veld die door DSO prima werd benut (1-0). Nog voor de rust werd het zelfs 2-0, omdat onze helden toch een beetje van slag waren van de onverwachte tegenvaller.
Nathan hield in de rust een goede oppeppende speech zodat Duno er in de tweede helft weer in geloofde en op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Daar hoefden we niet lang op te wachten. Duno kreeg een vrije trap na een schwalbe van Yassine, wat zo langzamerhand zijn handelsmerk begint te worden. De vrije trap van Sem vloog hard en hoog in het doel. Onze helden gingen nu op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook door een doelpunt van Elian die het niet goed uitverdedigen van DSO vakkundig afstrafte. Je zag het zelfvertrouwen groeien en DSO kwam er eigenlijk niet echt meer aan te pas. Nu was het de beurt aan Julian, die er 3-2 van maakte. DSO leek verslagen maar veerde nog één keer op, omdat ze een vrije trap kregen, na een handsbal van Floris, die de bal tegen zijn hand kreeg toen hij wilde voorkomen dat hij de bal in zijn gezicht zou krijgen. Het was het enige smetje op zijn verder prima gespeelde wedstrijd. De bal werd weggeschoten door de verdediging, maar helaas niet afdoende en zo kon DSO vlak voor het eindsignaal nog net een punt redden (3-3).
Jammer dat onze helden niet wonnen maar het was een hele goede, spannende wedstrijd en ze hebben zeker karakter getoond door terug te komen van een 2-0 achterstand.
Volgende week is de laatste wedstrijd tegen Quick Steps waar we nog wat tegen recht te zetten hebben maar de wedstrijd van vandaag zal voor voldoende vertrouwen zorgen.