Overwinning voor F4 in laatste competitiewedstrijd

16 april 2011 0:00

DUNO F4 - Quick Steps F2 4 - 0
Vandaag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was Quick Steps. Er stond voor onze helden nog wel wat op het spel want er was nog een minieme kans op de tweede plaats, hoewel het doelsaldo van Quick Steps wel veel beter was. Een nederlaag zou ook nog terugzakken naar de vijfde plaats kunnen betekenen. En wat natuurlijk veel belangrijker was: een overwinning zou een ijsje opleveren en wie wil daar nou geen strijd voor leveren.
En strijd hebben we zeker gezien. Quick Steps is een geduchte tegenstander, maar DUNO nam brutaal het initiatief en gaf dat eigenlijk de hele eerste helft niet weg. Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze helden na de eerste helft met 1-0 voor stonden na een schot van Elian dat nog net door een verdediger van Quick Steps van richting werd veranderd. In de pauze waren we getuige van een donderspeech van de coach van de tegenstanders. We bekeken het hoofdschuddend maar in de tweede helft stond er toch een sterker en gemotiveerder team dus wellicht heeft het toch geholpen. Of het ook helpt hun spelplezier te verhogen is op zijn minst discutabel.
Het was in de tweede helft een wonder dat de 1-1 niet viel want DUNO moest zich beperken tot verdedigen en de aanvallers liepen er wat verloren bij. Toch was het DUNO dat scoorde en wel uit een corner van Sem die de bal prachtig voor het doel draaide. Het was echter de keeper die de bal het laatste zetje gaf. Dit bleek de bevrijdende treffer te zijn want vanaf dat moment kon DUNO zijn gang gaan. Het was wederom Sem die een prachtige rush langs de zijlijn maakte. Hij bleef goed kijken, speelde de bal naar Elian. Elian nam nog even de tijd om de bal voor zijn rechterbeen te leggen en schoot de bal in het doel. Het werd zelfs nog 4-0 door Yassine die alert reageerde toen de keeper de bal niet onder controle kreeg. Het niet zo objectieve rood-witte deel van het publiek protesteerde wegens het hinderen van de keeper terwijl het andere niet zo objectieve groen-zwarte deel van het publiek er een zuiver doelpunt in zag. De scheidsrechter beslist en hij wees gedecideerd naar de middenstip.
Een prachtig resultaat en we zullen even moeten afwachten wat de andere ploegen in de poule doen om te weten op welke plek 'we' nu uiteindelijk zijn geëindigd. Volgende week is er een toernooi in Zoetermeer. Als er weer zo gespeeld wordt als vandaag zit er zeker een goed resultaat in.