Mooie overwinning van DUNO F5gemengd tegen GDA

16 februari 2013 0:00

Wedstrijd 16 februari 2013, GDA F9 - DUNO F5G : 2-6 !!

Verzamelen, tegen 9:30 uur zijn we compleet. Na de finale van The Voice kids zijn er toch 10 spookjes en met (een beetje brakke ) Jelle hebben we er weer zin in !

Gedacht werd dat het een makkie zou worden tegen GDA F9… Uit betrouwbare bron werd vernomen dat het team van de tegenstander pas een paar weken bij elkaar was… Een eindstand van 30-0 werd al genoemd. De tegenpartij: slechts 6. Na overleg kwam er versterking vanuit een hoger team en werd 8 tegen 8 gespeeld. Michelle en Nikki gaan de eerste helft aan de kant. Jelle "moet" fluiten. 10:20 uur (later dan gepland dus) aanvang wedstrijd 10:21 uur (dat belooft wat!!) eerste doelpunt van Danitsja met assist (jaja) van Iris, 1-0 ! Dan combinatie Iris-Jay… Jammer ! Een te vroeg genomen corner van Bobbie.. ineens is het 1-1 !! Lekker dan. Vervolgens komen er kansen!! Iris ruim baan en geen GDA'r te bekennen…keeper vangt. Jay schiet…paal. Een lichtelijk te harde corner (met mega-aanloop) van Bobbie…

GDA komt met een tegenaanval: doelschot maar Quinten houdt de bal (uiteraard) tegen! Daan speelt lekker mee (en wordt vanaf de zijlijn door het hele gezin –met leenhond- aangemoedigd) 10:31 uur, Iris (eerst naast) zet 2-1 op de kaart (direct erna BIJNA 3-1) De keeper van GDA blijkt echt van een hoger team te komen… teveel ballen worden gestopt. Ook een flinke dosis gelukt speelt mee. Ayman volgt de grote-stappen-instructie van Jelle op en rent als een speer over het veld. Quinten stopt alweer een bal en de tegenstanders komen niet door de barrière die Justin heet. Vervolgens 10:37 uur 3-1 Klasse Jay (in samenwerking met Danitsja !) Een aftrap: een als een kleuter ogende speler (met opvliegend type als vader, hierover later meer) valt en ligt even bovenop de bal ! Dan met mooi voetenwerk en een soort sprongetje speelt Justin de bal door naar Jay… hij scoort in de laatste minuut van de eerste helft 4-1. Na de rust begint de tweede helft: zonder Ayman ( gaat z'n oma uitzwaaien) en Danitsja. Met het lange-afstandsschot van Bobbie een bijna-goal. Even zitten we op de verkeerde helft maar doordat Michelle de eerste helft niet was opgesteld, gaat ze er vol voor ! Ook weer meerdere bijna-doelpunten! Dan: weer pech voor Nikki, stond ze weer precies goed vlak voor het goal, de keeper was er weer snel bij.
Uit het niets: 4-2 om 11:00 uur met een prachtbal van een van de (hogere) GDA'r. Die kon zelfs Quinten niet houden ! Michelle pikt het niet en scoort 4 minuten later: 5-2 Dan: blessure…? De kleuter van GDA ligt op de grond… Zijn vader gaat door het lint! Commentaar op onze scheids….discussie….een derde die zich ermee bemoeit ! Het is grimmig en idioot maar stopt gelukkig.

Van slag door de consternatie vergeet ik te kijken wie de 6-2 maakt… Volgens insiders weer Michelle. Goed gedaan jongens en meiden van F5 ! Nog even napraten in de kleedkamer… de speler van de week werd Bobbie… (en dat was niet voor die schouderbeuk tegen de GDA-kleuter, die overigens niet expres ging!)