DUNO F5G wint van Semper Altius F3 met 4-0 !

21 april 2013 0:00

20 april 2013, DUNO F5G wint van Semper Altius F3 met 4-0 !

Vandaag, 20 april, speelt DUNO F5G pas om 11:00 uur. Pas vlak voor de wedstrijd zijn we met z'n tienen compleet…. Sommige ouders waren in de veronderstelling dat het een thuiswedstrijd was !
Het zonnetje schijnt, we zijn uitgerust, de tegenstander staat laag op de ranglijst… het belooft een topwedstrijd te worden ! Om 11:10 uur begint de wedstrijd.. Al na 3 minuten hebben we bijna een eerste goal van Danitsja. Vervolgens komen er talloze corners en kansen. Vanaf de zijlijn tellen we de tegenstanders, ze staan zo erg op een kluitje dat het er meer lijken. Vervolgens prutsvoetbal, tot grote irritatie van Jelle: "Kom op nou Dunóóóó !!"
Ineens lijkt de tegenstander ons te snel af… tot 2 x toe een doelschot, maar Quinten is onze rots in de branding en stopt de bal. De rest van de wedstrijd had hij wel een boekje uit kunnen lezen !
Er komen weer meerdere kansen voor Duno, maar de prachtige schoten van Iris, Daan, Jay en Michelle leiden niet tot een doelpunt. Ook weer prachtige reddingen van Justin, die soms in zijn eentje overal tegelijk lijkt te staan. De spanning aan de zijlijn stijgt !! Ineens ligt Nikki op de grond en gaat "gewond" het veld af. De scheidsrechter fluit: een penalty voor Duno. Ayman schiet…. Jammer genoeg houdt de keeper de bal tegen.
Rust : 0-0 Geen limonade. Toch limonade, ineens komt er een moeder met een kan siroop. Of het aan de "peptalk" van trainer Jelle lag of aan dat drankje: we zullen het nooit weten,maar tsjonge….er veranderde iets…... 10:40 uur, aanvang tweede helft en 2 minuten later: 1e doelpunt: Jay !!!! Michelle de tank loopt een tegenstander omver, prachtig voetenwerk van Justin en Duno speelt binnen een straal van 10 meter van het goal… maar om 10:50 uur het 2e doelpunt: Michelle !!!
Vanaf het veld zien we dat een fietser stil is gaan staan op de fietsbrug over de grote weg ,om ook even naar deze spannende wedstrijd te kijken !
Vervolgens een Duno-kluitje. Maar Danitsja heeft haar zevenmijlsvoetbalschoenen weer aan en passeert iedereen, maar het lukt haar helaas niet om te scoren.
Dan: een voorzet en Nikki schiet …elegant !, zelfs met een boogje, een prachtig 3e doelpunt !!!
Iets daarna een kanonschot van Michelle, zo hard tegen de paal, die moeten ze vast uitdeuken. Daarna bijna een circusact, Daan heeft de bal en speelt goed om de tegenstanders heen, ze vallen ineens allemaal om en de bal zit tussen de bips en benen van Daan geklemd…. Hij laat niet los ! In het echie mag dit niet maar de scheidsrechter doet niet moeilijk. Dan vlak voor het einde, venijnig spel (overigens werd er al eerder aan shirts getrokken en geduwd). Michelle lijkt getackeld (schrijf je dat zo?) te zijn en ligt op de grond. Later blijken de noppen in haar been te staan !! Michelle moet gewisseld worden…. Bobbie komt nog even in actie en een paar minuten voor het einde scoort hij zowaar het 4e doelpunt !!! (kassa)
Daarna dachten we nog even penalty's te schieten, maar nee. Eentje van ons en eentje van de tegenstander gingen elkaar te lijf, werden uit elkaar gehaald en nog voordat zij beiden hierop aangesproken konden worden, sloeg de vlam in de pan…. Tegenwoordig is het hip (?) om dan als ouder compleet uit je plaat te gaan en in het bijzijn van kleine kinderen een ruzie uit te willen lokken. Het wordt de derde keer dat onze Duno-kinderen dit meemaken.
In de kleedkamer komt Jelle even op de zaak terug en legt het belang uit om niet te reageren als kinderen (hoe erg het soms ook is ) iets zeggen, maar dat te melden aan hem,Vincent of een ouder. Een domper op deze o zo spannende wedstrijd. Het zullen de frustraties wel zijn…. Met 4-0 verliezen van een team waar 4 meiden bij zitten is natuurlijk ook he-le-maal niet leuk . Michelle neemt de speler-van- de- week trofee in ontvangst en vergaat nog steeds van de pijn, sterkte !
We "durven" geen koffie meer in hun kantine te drinken…. Binnenkort spelen we thuis ook nog tegen ze. We besluiten thuis te gaan genieten van de zon ! KAMPIOOONE KAMPIOOONE OLEE OLEE OLEE (het komt écht in zicht nu, achteraf blijkt dat Loosduinen heeft verloren !! nu zijn er 4 punten voorsprong)