DUNO F5 groeit met de week!

22 september 2012 0:00

DUNO F5 bij Oliveo, 22 september 2012
In alle vroegte verzamelt DUNO F5 op zaterdagochtend 22 september om 8.00 uur bij DUNO. De zon schijnt maar er hangen ook een paar dreigende wolken in de lucht. Achter elkaar aan rijden we naar Pijnacker voor de wedstrijd tegen Oliveo F6.
Het 8-tal dat wordt gecoached door Jelle, heeft er weer zin in. 4 Enthousiaste meiden en 4 jongens die pas 5 weken samen trainen worden elke wedstrijd zelfverzekerder. Voetbalden ze de eerste wedstrijd nog in een kluitje, inmiddels heeft ieder kind zijn of haar positie op het veld. Je ziet ze groeien en steeds fanatieker worden, geweldig om te zien! We boffen enorm met onze trainer Jelle die iedere maandag en woensdag enthousiast traint met het team. Altijd is hij positief en iedereen krijgt op zijn beurt een compliment.
Quiten- onze vaste keeper - speelt vandaag voor het eerst in een echt keeperstenue en hij valt lekker op in zijn knalgele outfit. We beginnen de wedstrijd nog een beetje afwachtend maar algauw weet ieder kind zijn positie. Justin - ook wel de stofzuiger genoemd - verdedigt weer geweldig. Geen tegenspeler komt erdoor. Danitsja is onze snelheidsduivel, met haar lange benen loopt ze iedereen eruit. Ayman rent lekker mee en heeft veel plezier in het voetbal. Hij eist steeds vaker de bal op. Na een paar minuten is het een corner voor Duno. Bobby heeft zich inmiddels gespecialiseerd als cornerspecialist en met zijn loeiharde schot, trap hij richting doel. Helaas Oliveo heeft een goede keeper die de bal keurig tegenhoudt. Ayman wordt gewisseld voor Nicky die altijd lacht, wat er ook gebeurt. Na 15 minuten passt Iris heel behendig de bal naar Michelle - onze topscorer - die ‘m zo het doel in schopt, een prachtige 0-1 voor DUNO! De eerste helft bepalen wij het spel en hebben de jongens van Oliveo het lastig. Dan klinkt de fluit en is het tijd voor limonade en rust.
Na 10 minuten staan we er weer. De zon schijnt lekker en de ouders genieten aan de zijlijn van het weer en het enthousiaste spel. Even is het wennen dat we de andere kant op moeten spelen en iedereen moet weer even zijn plek vinden. Oliveo speelt de eerste paar minuten lekker fel maar de bal komt niet richting doel. Als er dan toch een schot komt, houdt Quinten de bal keurig tegen. Opnieuw een prachtige actie door Justin, die zo 4 jongens van Oliveo voorbij rent. En dan een beetje uit het niets is het opeens 0-2 voor DUNO. Een prachtig tactisch balletje van Danitsja, super!
We eindigen de wedstrijd in 0-2 waarmee onze koppositie overeind blijft. Met z'n allen genieten we nog even na in de kantine en de kinderen worden getrakteerd op drinken en een zakje chips.

Nog 2 wedstrijden te gaan, volgende week tegen Laakkwartier, hopelijk gaat dat net zo lekker. Aan de inzet van F5 zal het zeker niet liggen!