DUNO JO11-6 weet de vele kansen niet te verzilveren

11 april 2018 0:00

Het is zaterdag 7 april en om 8 uur verzamelen we bij DUNO, we spelen vandaag tegen het meidenelftal van LYRA. De warming-up wordt gedaan door Kenrick, de vader van Noah. Om half 9 start de wedstrijd.

DUNO start goed, een verschil met vorige week. Ze verdedigen prima, maar het is al snel 0-1 voor LYRA. Maar we laten ons niet meteen uit het veld slaan en zetten de aanval in. Dan is daar een mooi schot van Baran, maar deze komt helaas op de lat. Er wordt goed verdedigd. Zo gaat Demy goed op de meiden van LYRA af en blokt een paar keer goed, waardoor de bal niet op de helft van DUNO komt. Het gaat in de eerste minuten gelijk op. Baran is op dreef en maakt een paar mooie bewegingen en gaat zo de verdediging van LYRA voorbij. Het is op deze vroege ochtend al heerlijk weer en het is een leuke wedstrijd om naar te kijken. Maar dan gaat het mis. LYRA komt op de helft van DUNO en heeft 2 schoten nodig om er 0-2 van te maken.

Onze kopballenspecialist Kaan is ook lekker bezig. Hij kopt er zo een paar weg bij het doel. Gianni mag ingooien en als de bal dan bij de meiden terecht komt, is daar Rudra die goed verdedigt. Er komt een corner voor DUNO en ook een tweede en uit die corner scoort Rudra met een mooi doelpunt en staat het 1-2. Voor de rust wordt er nog een paar keer goed verdedigt door Demy en is er ook nog een kans voor DUNO. Maar deze bal schiet er via de lat weer uit. Dan is het rust, tijd voor wat drinken en overleg met Kenrick.

In de tweede helft zijn de teams veel te vinden op de helft van DUNO. Maar er zijn ook weer kansen. Zo schiet Dani op het doel, maar de bal gaat naast. Ook zijn er kansen voor LYRA, maar wij hebben Noah in het doel en hij houdt een paar keer goed de ballen tegen. Een dame van LYRA maakt hands en er komt een vrije trap voor DUNO. Baran rent het veld over en met weer wat mooie beenbewegingen schiet hij de bal naar Gianni. Hij schiet en weer schiet de bal er via de lat weer uit. Het lukt allemaal net niet. Tijdens het spel wordt de bal afgelegd aan Gianni en weer een kans, maar deze gaat naast.

Met een mooie sliding verdedigt Rudra goed en komt er weer een corner voor DUNO. Helaas pakt LYRA de bal af en rennen de meiden naar de andere kant. Maar gelukkig staat daar Noah. DUNO gaat in de aanval en Baran schiet, jammer genoeg in de handen van de keeper van LYRA, een erg goede keeper trouwens. De bal komt bij de meiden terecht en zij rennen naar voren. Kansen volop, maar gelukkig voor ons wordt de bal twee keer tegen gehouden door Noah. Helaas zit het volgende schot er wel in en staat het 1-3.

Maar de jongens gaan door en geven niet op. Zo komt er nog een kans voor Joey, maar daar staat de keeper van LYRA weer in de weg. Ook zijn er nog wat mooie acties. Gianni gaat in de aanval en maakt een panna, maar deze gaat te hard en rolt zo in de handen van de keeper. In de laatste minuten golft het spel op en neer. Kansen voor de meiden van LYRA en kansen voor ons. Helaas worden de kansen door ons niet goed benut en zo blijft het 1-3.

Er werd zeker beter gevoetbald, maar toch mag het best nog wat feller en aanvallender. We wachten te veel af, maar de kansen waren er. Dus we gaan positief naar GDA, waar we zaterdag aanstaande moeten spelen.