Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW Marlies de Klerk nieuwe jeugdvoorzitter van DUNO

INTERVIEW Marlies de Klerk nieuwe jeugdvoorzitter van DUNO

4 juni 2022 7:00

GZ

Marlies de Klerk is de nieuwe jeugdvoorzitter van DUNO. Zij neemt vanaf nu het stokje over van Joey Feitz. Ze stapt op een goed moment in, zo vertelt ze in bijgaand interview. "De jeugd staat er prima voor, we hebben nog steeds een heleboel kinderen die graag bij DUNO willen voetballen en hanteren om die reden ook een wachtlijst. Ook dit jaar hebben weer enkele van onze jeugdspelers de overstap van de jeugd naar onze selectie senioren weten te maken, altijd een moment om extra trots te zijn."

Gefeliciteerd met je benoeming tot jeugdvoorzitter, hoe is dat zo gekomen?
Marlies: "Dankjewel, zoals velen wel weten ben ik al geruime tijd actief binnen de jeugd commissie als vice-voorzitter en vervul ik de post algemene zaken. Toen Joey eerder dit jaar besloot dat hij aan het eind van het seizoen het voorzitterschap zou neerleggen, kwam hij mij vragen of ik geïnteresseerd zou zijn het stokje van hem over te nemen. Hij heeft mij aangedragen als kandidaat voor het jeugdvoorzitterschap. Ik ben erg blij dat ook het bestuur van DUNO mij hetzelfde vertrouwen geeft dat Joey in mij ziet en is meegegaan in zijn voorstel."

Wie is Marlies de Klerk? 
Marlies: "Voor diegenen die mij nog niet kennen, ik ben Marlies, ben 49 lentes jong (over enkele dagen 50), moeder van vier kinderen en oma van twee schitterende kleindochters. Mijn roots liggen in de horeca waar ik jaren heb gewerkt als hoofd keuken, in coronatijd heb ik een switch gemaakt. Momenteel ben ik werkzaam bij een van de grootste internet/tv providers waar ik mensen opleid in communicatie, gespreksvaardigheden en systemen waarmee wordt gewerkt. Zowel mijn man Ferry de Klerk als mijn zoon Dwight als ook mijn dochter Lisa  zijn actief binnen DUNO, als speler, maar ook als vrijwilliger. Zelf heb ik ook een voetbalverleden, mijn jeugd en een gedeelte senioren heb ik  gevoetbald bij Escher Boys (later E.O.C ofwel Escher Boys Oranje Blauw combinatie). Ik ben scheidsrechter geweest en trainer-leidster bij een meisjesjunioren team bij SV Scheveningen. Helaas kon ik dit vanwege gezondheidsredenen niet langer doen. Ik ben een dame met haar hart op de tong, waardoor ik wel eens kort door de bocht kan gaan. Mijn grote passies: Voetbal, koken, darten en gezelligheid."

Marliesfoto.jpgMarlies de Klerk, links bovenaan naast de leidster, bij Escher Boys.

Hoe staat de DUNO-jeugd er volgens jou voor?
Marlies: "De jeugd staat er prima voor, we hebben nog steeds een heleboel kinderen die graag bij DUNO willen voetballen en hanteren om die reden ook een wachtlijst. Ook dit jaar hebben weer enkele van onze jeugdspelers de overstap van de jeugd naar onze selectie senioren weten te maken, altijd een moment om extra trots te zijn."

Terugblikkend op wat was en de rol van je voorgang Joey Feitz, wat laat hij met zijn commissie na aan jouw team?
Marlies: "Joey laat grote voetsporen na om te vullen, hij heeft echt een hele hoop weten te bereiken bij de jeugd. De pyramide om alle jeugdteams altijd goed door te laten stromen staat stevig en hij heeft er samen met de  commissie voor gezorgd dat het niveau binnen de jeugd een stuk omhoog is gegaan. En wat een team heeft hij neergezet, wij hebben een activiteitenteam als geen andere vereniging kent - het jaarlijkse halloweenfeest is alom bekend - een team van vriendelijke, altijd bereidwillige gastvrouwen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wordt dus geen makkie voor mij."

Met wie ga je het samen doen?
Marlies: "De rest van de jeugdcommissie blijft gelukkig intact en daarmee zijn we nu alweer druk in de weer met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Omdat ik zelf wat eigen taken die ik voorheen deed binnen de jeugdcommissie zal moeten loslaten, zijn we nog wel op zoek naar versterking binnen de jeugdcommissie. Dus bij deze, heb je interesse meld je aan! Ook ben ik zelf met enkele mensen in gesprek die ons team zouden kunnen versterken. Ik zie je mail graag op marlies@hsvduno.nl "

Heb je al concrete ambities, plannen?
Marlies: "Ik heb een nieuw beleidsplan geschreven wat beter moet aansluiten bij hoe moderne ouders van nu tegen een vereniging aankijken en wat ze ervan verwachten. Dat zal ik een dezer dagen ter beoordeling aan het bestuur voorleggen. Verder ben ik er een groot voorstander om al bij de allerkleinste jeugd - de mini-F dus - te beginnen met gediplomeerde trainers. Ook is het mijn ambitie om onze eigen spelers, en dan zowel oudere jeugd als senioren, meer te betrekken bij de training en begeleiding van de jeugd."

Marlies_Vos.jpeg
Marlies de Klerk: "Omdat ik zelf wat eigen taken die ik voorheen deed binnen de jeugdcommissie zal moeten loslaten, zijn we nog wel op zoek naar versterking binnen de jeugdcommissie. Dus bij deze, heb je interesse meld je aan!"

Wat is het dat jou trekt in vrijwilligerswerk?
Marlies: "Vooral het familiegevoel, ik vind ook dat DUNO daar echt sterk in is. We hebben een grote groep vrijwilligers die aanvoelt als een grote familie, iedereen staat voor elkaar klaar."

Nu eerst vakantie of ga je direct vol door?
Marlies: "Nog even geen vakantie voor mij, dit is de drukste tijd van het jaar. Alle nieuwe kinderen verwelkomen, de nieuwe groepen indelen en zorgen dat alles klaarstaat voor het nieuwe seizoen. Dan 2 juli natuurlijk de slotdag en daarna dan wel even genieten van een heerlijke vakantie."

 

 

 

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Marlies de Klerk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!