Overzicht jeugd: spannend JO8/9-toernooi druk bezocht, JO13-1 grijpt net naast titel

2 juni 2018 0:00

Het was een mooi en kleurig gezicht: bijna tweehonderd spelertjes van zeven tot negen jaar, verdeeld over 23 teams streden vandaag om de prijzen in het JO8/9-thuistoernooi. Door de activiteitencommissie was daarbij gezorgd voor aantrekkelijke side-events, zoals een competitie gaten-schieten op veld 2, diverse kraampjes en een loterij.

JO8 9 toernooi JO8 winnaar
In het ochtendprogramma zorgde DUNO JO8-1 (foto) voor een daverende verrassing door ongeslagen poulewinnaar te worden. De verschillen waren hier klein en de teams deden nauwelijks voor elkaar onder; JO9-6 eindigde na een uitstekend begin op een vijfde plek. In de andere poule ging de eerste prijs en grootste beker naar KMD, waarvan ook nog eens twee speelsters tot de beste van het ochtendtoernooi werden uitgeroepen. De prijs voor beste keeper ging naar Nils, doelman van JO9-5, dat vijfde werd. JO9-4 eindigde een plaatsje hoger, op de vierde plaats. VUC won de extra beker, vanwege de hoogste score bij het doelgaten-schieten.

JO8 9 toernooi prijzen
Ook in het middagprogramma een spectaculaire winnaar met DUNO JO9-2, dat geduchte concurrentie als Sportclub Monster en DUNO JO9-1 achter zich liet. In de andere poule legde JO9-3 beslag op de vijfde plaats. Graaf Willem II VAC bleek hier de sterkste, terwijl de beste speler uit het team van SV Leidschenveen kwam. De keeper van KMD ontving een mooie beker, na als beste in zijn categorie te zijn verkozen en Sportclub Monster won hier na een shoot-out het doelgaten-schieten. Ondanks het iets mindere weer, het bleef gelukkig wel droog, beleefden we weer een succesvolle toernooi-editie. Alle vrijwilligers en sponsors, die dit mogelijk maakten dank!

JO8 9 toernooi prijsuitreiking
Kleine teleurstelling
Een kleine teleurstelling was er deze zaterdag nog voor het niet spelende JO13-1. SVH kwam door een nipte 3-2 zege op Lyra langszij aan kop van de competitiepoule, beide teams eindigden op 30 punten. Het doelsaldo van SVH was echter wat beter, zodat we de Noordweg bewoners kunnen feliciteren met het behaalde kampioenschap. Maar er is natuurlijk ook een felicitatie voor JO13-1, een gedeelde eerste plek in punten is natuurlijk ook een meer dan puike prestatie.