DUNO JO11-1 verliest grip op de wedstrijd in de tweede helft

11 maart 2017 0:00

De vakantie is weer voorbij, dus iedereen kon weer meedoen. Het vroege tijdstip was niet voor iedereen weggelegd, dus het duurde even voor iedereen aanwezig was op het mooie sportcomplex van 's-Gravenzande, waar de kinderen moesten omkleden in kleedkamer 26! Het was prachtig voetbalweer.

DUNO ging voortvarend van start, en Ruben stond direct op scherp. De keeper van de tegenstander ook, dus hij wist een vroeg doelpunt nog even af te wenden.
Heel lang mocht hij niet van dit succesje genieten, want de volgende aanval was wel raak. Ejin gaf voor en Ruben maakte het fraai af (0-1). We gingen er eens goed voor staan. De laatste keer dat we zo vroeg op voorsprong waren gekomen, hadden we KMD met 11-0 over de knie gelegd. Successen uit het verleden geven echter geen garanties voor de toekomst, en vandaag zou de wedstrijd een heel andere wending krijgen. Hoewel 's-Gravenzande een prima voetballende ploeg heeft, was DUNO sterker in de duels, waarbij met name het sterke spel van Ejin opviel. De thuisploeg probeerde de achterstand ongedaan te maken, maar de verdediging van DUNO gaf geen krimp, al moest Xander met een fraaie verdedigende actie een foutje van één van zijn teamgenoten ongedaan maken.

DUNO kreeg een aantal grote kansen voor de rust. Rohit, Ruben en Jasper wisten echter niet tot scoren te komen. Ook 's-Gravenzande was een aantal keren gevaarlijk, maar DUNO ging rusten met een 1-0 voorsprong. Dat had meer kunnen, of eigenlijk moeten zijn. Vandaag hadden we misschien beter geen pauze kunnen nemen, want na rust stond er ineens een heel ander DUNO in het veld. Er was nog maar één ploeg aan het voetballen, en dat was 's-Gravenzande. Wij vervielen in onze oude fout. De bal werd niet meer rondgespeeld, en de individuele acties waren tot mislukken gedoemd. Dat kon natuurlijk niet goed blijven gaan. 's-Gravenzande miste nog een aantal kansen, maar uiteindelijk was het raak, en werd uit een corner binnengekopt (1-1). We konden het tij niet meer keren. De thuisploeg joeg op de winnende treffer, en DUNO kon de bal niet meer weg krijgen. Het was wachten op de genadeklap, en die kwam er ook (2-1).

In de tweede helft hadden we geen enkele kans gekregen. Op het einde van de wedstrijd kregen we nog één corner. Het werd een mooie variant, maar het schot van Thijn ging via een been van een verdediger naast. Wederom een nederlaag die voorkomen had kunnen worden. Het is het seizoen van de gemiste kansen geworden. We hebben nog een paar wedstrijden te gaan, en we blijven optimistisch, want onze helden laten iedere week weer zien, dat we voor niemand onder hoeven te doen. We missen het killersinstinct om een wedstrijd af te maken. Volgende week spelen we eindelijk weer eens thuis, opnieuw tegen 's-Gravenzande, maar dan tegen het andere team.