Onnodige nederlaag DUNO JO11-1 tegen 's-Gravenzande

26 februari 2017 0:00

Het gaat de laatste tijd een stuk beter met de JO11-1. De laatste vier wedstrijden was er niet meer verloren, en we konden dan ook met vertrouwen uitkijken naar de uitwedstrijd tegen 's-Gravenzande. De vakantie is net begonnen, en Xander en Ilja zouden ontbreken om die reden. Kubulay wilde wel graag invallen, waarvoor hartelijke dank. Aangezien Ilja een paar uur later op vakantie ging dan aanvankelijk gepland, kon hij toch meedoen. Hierdoor hadden we toch gewoon een compleet team.

Het zelfvertrouwen was blijkbaar de laatste weken dusdanig gegroeid, dat DUNO meende op halve kracht aan de wedstrijd te kunnen beginnen. 's-Gravenzande kon naar hartenlust combineren, zonder dat hen een strobreed in de weg werd gelegd. Toch was het eerste kansje voor DUNO. Het schot van Ruben ging naast.
Aan de andere kant kreeg 's-Gravenzande een kans. De speler kon rustig aanleggen, en Ilja was kansloos (1-0). DUNO werd daarna wel iets beter, en het was Ruben die doortastend was en een schot loste. Ditmaal ging de bal over. Het was Ejin die enigszins tegen de verhouding in met een prachtig schot van afstand de gelijkmaker aantekende (1-1). 's-Gravenzande kreeg nog een aantal kansen om voor rust weer op voorsprong te komen, maar gelukkig stond hun vizier niet op scherp, en DUNO bereikte ongeschonden het rustsignaal.

Een matige eerste helft, en toch nog een gelijke stand. Als we een goede tweede helft zouden spelen, zou een goed resultaat haalbaar moeten zijn.Rohit had ons direct op het goede spoor kunnen zetten, maar hij kon zijn knappe individuele actie helaas niet bekronen met een doelpunt. Even later redde Joey ons van een achterstand na een prachtige reflex. Het was opnieuw Rohit die een kans kreeg, maar de keeper van de tegenstander stond er ook niet voor niets. De linies speelden bij DUNO vaak te ver uit elkaar, waardoor er veel ruimte ontstond voor 's-Gravenzande om te voetballen. Bovendien kon hun rechtsbuiten zoveel snelheid ontwikkelen, dat het niet alleen Kubulay, maar zelfs onze Speedy Gonzalez Jasper af en toe te machtig was. Het lukte 's-Gravenzande om opnieuw op voorsprong te komen (2-1). DUNO liet zich niet van de wijs brengen, en uit een prachtige voorzet van Ejin kreeg Rohit een kans, maar de bal ging helaas naast.
In de tegenaanval scoorde de thuisploeg onmiddellijk, en bij een 3-1 stand leek de wedstrijd beslist. DUNO gaf nog niet op, en uit een voorzet van Rohit scoorde Jelmer de aansluitingstreffer (3-2). Er waren kansen op de gelijkmaker via Thijn (paal) en Rohit (naast), maar het was 's-Gravenzande dat de wedstrijd volledig in het slot gooide (4-2). Gescoord werd er niet meer, en we hadden toch het gevoel dat er meer te halen was geweest vandaag. Volgende week wederom een inhaalwedstrijd, uit bij Quick Steps.