Perfecte pot van DUNO JO11-1 bij Quick Steps

10 september 2016 0:00

Het is een hopeloze onderneming, beste lezers, om verslag te doen van de tweede wedstrijd van onze helden in deze bekercompetitie. Er zijn van die wedstrijden waar je van begin tot eind van geniet. Dit was er zo een. Zo'n dag dat alles klopt, weet u wel: prachtig weer, de tegenstander is aan je gewaagd, de scheids fluit uitstekend, de sfeer is positief en sportief - en je eigen ploeg weet een achterstand bij rust om te buigen in een overwinning.

En het begon nog wel zo ongelukkig voor uw reporter. Die had per ongeluk twee linker keepershandschoenen ingepakt en kwam daar pas een kwartier voor de aftrap achter. Met ware doodsverachting stortte hij op de fiets zich in het aanzwellende Haagse ochtendverkeer, terug naar huis, om de rechter handschoen op te halen. Precies op het aanvangstijdstip stoof hij het zonovergoten terrein aan de Nijkerklaan weer op. Daar ontdekte hij dat het aanvangstijdstip verschoven was - de wedstrijd voor de onze was nog niet afgelopen - zodat hij rustig even kon uitdampen. Om tien over tien volgde dan toch de aftrap. Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat het een open wedstrijd zou worden met kansen over en weer. De eerste kans was voor Duno. Rohit schoot op doel. De keeper van Quick Steps, wiens kwaliteiten we nog van vorig seizoen kenden, redde. Uit een corner schoot Thijn niettemin de verdiende 0-1 binnen. Nauwelijks drie minuten later stond het alweer gelijk. In volle vaart rondde Xander een verdedigende actie af door de bal achter de verbouwereerde Ilja te knallen. Uiteraard was het Xanders bedoeling naast te schieten maar hij raakte de bal verkeerd. Het was een fraai eigen doelpunt, dat wel.
DUNO JO11 1 EJijn
DUNO liet de moed niet zakken en zette goed druk op de tegenstander. Rohit was in deze fase de gevaarlijkste man op het veld. Eerst schoot hij net over het doel. Kort daarna schatte hij een mooie pass van Joey op waarde. Van links voor het doel schoot hij de bal in de elfde minuut hard en droog in de touwen: 1-2. De jongens van Quick Steps namen het initiatief over. Jorn en Joey vormden een compact muurtje bij een vrije trap op zo'n vijftien meter van het doel. Deze keer zeilde de bal nog hoog over. Twee minuten later waren de vingertoppen van Ilja nodig om de bal over de lat te tikken. Even later bleek de druk te zwaar: tijdens een kluts schoot Jelmer de bal tegen een tegenstander, waarna het leer in het net plofte. Weer zo'n ongelukkig tegendoelpunt, en weer was de score gelijk. Het gevaar was nog niet over. Eerst tikte Ilja met een spectaculaire zweefduik de bal naast het doel. Een minuutje later moest hij twee keer achter elkaar aan de bak. Gesterkt door deze reddingen namen onze jongens het initiatief weer over. Na een goede kans met dito redding door een Quick Steps-verdediger mocht Jasper een corner nemen. Rohit nam de bal op de pantoffel. Zijn pegel belandde op de paal. Uit de rebound schoot Jorg net voorlangs. Even later redde de uitstekende keeper van Quick Steps op een droog schot van Joey. En er volgden meer kansen. Kort voor rust was er ineens de tegenslag. Een spaarzame tegenaanval van Quick Steps eindigde in een schot dat precies tussen Joey en Ilja door in het net vloog.
DUNO JO11 1 Jelmer
In afwezigheid van Hans zetten Marcel en Ruud de jongens weer op scherp. Ook de ranja deed zijn goede werk. Nadat Ilja een goed schot had gepareerd, kregen onze helden in de vijfde minuut een hoekschop. Jelmer nam die met zijn mooie traptechniek en slingerde de bal voor de pot. Xander, erkend kopspecialist, zag zijn kopbal voorlangs gaan. Quick Steps liet zich niet intimideren en beantwoordde deze kans met een schot op de lat.
Had de eerste helft qua amusementswaarde al weinig te wensen overgelaten, de tweede was zo mogelijk nog enerverender. Het spel bleef op en neer golven. Thijn, Joey en vooral Jasper verdedigden goed naar voren en maakten de meeste Quick Steps-aanvallen zo vroeg onschadelijk. Beide teams sloegen het middenveld het liefst over met lange ballen vanuit het achterveld. Uit een van zulke trappen kwam de bal bij Jelmer. Die plaatste de bal op de vrijstaande Ejin. In de eerste helft had die nog flink last gehad van zijn enkel. Maandag tijdens de training had hij er een tik op gehad. Daardoor moest hij de training van woensdag overslaan. Nu was daar niets meer van te merken. Met een mooi geplaatst schot verschalkte hij in de negende minuut de Quick Steps-keeper: 3-3. (De goal is te bewonderen in onze WhatsApp-groep, met dank aan Annelieke.)
Dat smaakte naar meer. Onze jongens hadden nu het beste van het spel. Bij een aanval belandde Xanders schot op de knieën van de keeper. Een pass van Jorg werd door Jelmer mooi hoog ingeschoten, om diezelfde keeper - een kop groter dan onze ook niet kleine Ilja - te testen. De bal zeilde rakelings over de lat. De volgende aanvalsgolf eindigde in een kluts voor het Quick Steps-doel. En wéér wilde hij er niet in. De neutrale toeschouwer had niets te klagen, maar voor de Duno-gezinden was het om moedeloos van te worden.
In de zeventiende minuut was het dan toch raak. Een scherpe counter over de schijven Thijn en Rohit eindigde bij Ejin, wiens schot weer bekwaam werd gepareerd. Duno hield er een corner aan over. Jelmers traptechniek bracht de bal op het hoofd van Ejin, die de bal fraai in de hoek kopte. Drie-vier, en de drie punten lonkten! De jongens van Quick Steps hadden zich misschien al verzoend met een gelijkspel en moesten nu weer aan de bak. Ilja zag eerst een knal zijn kant op komen, die hij pareerde. De volgende bal op doel dreigde over hem heen in het doel te zeilen. De bal ketste nog net tegen de lat en stuiterde voor de lijn, waardoor onze goalie hem rustig kon pakken.
Door de vertraging aan het begin was het inmiddels 11 uur. Misschien omdat de volgende match te beginnen stond, floot de scheids nu al af. Het billenknijpen in de resterende vijf minuten bleef ons daarmee bespaard. Onze helden kunnen terugkijken op een ijzersterke pot voetbal waarin alle negen spelers op hoog niveau acteerden, hard werkten en prima samenspeelden. Als deze vorm volgende week wordt gehaald, gaat koploper Wilhelmus een moeilijke ochtend krijgen op Haagse Dynamiek.