DUNO O11-1 stelt orde op zaken in de tweede helft

4 september 2016 0:00

Vandaag mocht ook de JO11-1 (FKA E1) van start gaan met de bekerwedstrijden. Aangezien de E1 van vorig jaar een leeftijdscategorie omhoog is gegaan, heeft er een selectieprocedure plaatsgevonden. Gelukkig kwam daaruit dat het voormalige E3-team bij elkaar mocht blijven, waardoor bijna alle spelers goed op elkaar ingespeeld zijn. Alleen Lucas is vertrokken naar Quick. Gelukkig hebben we voor hem een waardige vervanger gevonden in Jorg. Het volledige team was dus Ilja, Thijn, Joey, Ejin, Jasper, Xander, Jorg, Jelmer en Rohit.

Het toeval wil, dat Lucas met zijn team ook één van de tegenstanders is van ons in de bekercompetitie. Zo ver was het echter nog niet, want eerst kwam HBS op bezoek. Voor Jelmer was dit een zeer beladen wedstrijd, want hij trof zijn klasgenootje Vincent. Ondanks dat er niet zoveel wedstrijden op zondag geprogrammeerd stonden, was de planning zeer strak gehouden, zodat we gedwongen werden de warming-up langs het veld te doen. Nood breekt wetten, en de jongens deden dit zonder morren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd ook nog even een professionele teamfoto genomen.
jeugd O11 1Hans en Marcel hadden een nieuwe tactiek bedacht. Het systeem was 1-2-2-2. Dat vergde nogal wat discipline van onze helden, want het was zaak, dat de middenvelders bij een aanval van de tegenstanders zouden meeverdedigen. Zoals we ook in de laatste paar trainingen zagen, stonden de kinderen nog een beetje in de vakantiemodus, want de echte felheid ontbrak, zodat HBS naar hartenlust naar voren konden stormen met een aantal technisch zeer vaardige voetballertjes. Het was HBS dat de eerste kansen kreeg, en DUNO mocht opgelucht ademhalen, toen de lat twee keer achter elkaar een doelpunt in de weg stond. DUNO kon geen vuist maken, al probeerden Joey en Rohit het doel nog wel een keer onder vuur te nemen, maar helaas zonder resultaat. Het was dan ook niet verwonderlijk, en zeker niet onverdiend, dat HBS op 0-1 kwam. Even later kregen zij nog een kans, maar Ilja wist erger onheil te voorkomen. Rohit had in de eerste helft een kans voor open doel naast geschoten, maar bij zijn tweede kans stond hij wel op scherp. Jelmer hielp in de voorbereiding (1-1).
Zo gingen we toch nog met een opgelucht gevoel de rust in. Het was tijd om in te grijpen. Allereerst werden de spelers aangespoord om de mouwen nog wat verder op te stropen en de strijd aan te gaan. Tevens werd er een driemanverdediging opgesteld.

Al vrij snel zagen we dat dit het gewenste effect had. Het team straalde meer rust uit, de tegenstanders kwamen nauwelijks meer in de buurt van Ilja, en toen Ejin met een fantastische trap in de kruising de 2-1 scoorde, begon het zelfvertrouwen te groeien. HBS werd onzeker, en Rohit was meedogenloos in het afstraffen van een foutje achterin (3-1). Rohit was nog niet verzadigd. Nu was het Thijn, die hem op maat bediende (4-1). HBS werd nog bijna in het zadel geholpen door een eigen doelpunt, maar met een katachtige reflex wist Ilja de van richting veranderde bal naast te tikken. Jelmer was ook nadrukkelijk op jacht naar een doelpunt. Zijn eerste schot ging naast, maar een volgende aanval waar ook Jorg en Ejin bij betrokken waren, leverde wel een doelpunt op. Jelmer schoot de bal snoeihard langs de doelman (5-1). Hier bleef het bij. DUNO had een fantastische tweede helft gespeeld, waarin strijdlust en goed voetbal hand in hand gingen. De eerste drie punten zijn binnen. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Quick Steps.