DUNO JO11-1verliest oefenwedstrijd van GDA

18 december 2016 0:00

De winterstop is voor onze jonge helden eigenlijk al begonnen, maar gelukkig was er nog een oefenwedstrijd gepland tegen GDA. Rohit kon vandaag helaas niet aanwezig zijn, maar gelukkig waren alle anderen er wel, zodat we in elk geval nog één wissel hadden. Ilja was weer hersteld van zijn blessure, en Xander was weer beter. Met twee voetballende zoons moeten er soms keuzes gemaakt worden, en daarom heb ik uitsluitend de eerste helft van Jelmer kunnen bekijken, om vervolgens op mijn fiets te springen en naar Die Haghe te gaan voor de competitiewedstrijd van Elian tegen Die Haghe. Gelukkig hebben we in de club ouders de luxe over meer dan één verslaggever te beschikken, dus de vader van Ilja heeft het tweede deel van het verslag voor zijn rekening genomen, waarvoor dank.

Tijdens de warming-up leken de mannen op scherp te staan, maar vreemd genoeg was daar in het begin van de wedstrijd nog maar weinig van terug te zien, en het leek af en toe wel alsof het team deze week voor het eerst samen speelde. Dat kon natuurlijk niet goed blijven gaan. Ilja wist het eerste schot nog te keren, maar even later moest hij de bal toch uit het net vissen. Een mooie voorzet werd fraai ingekopt, maar hoe kon deze speler zo vrij staan? Kort daarna werd het 0-2, want onze helden waren nog steeds niet wakker geschud. Gelukkig gingen we daarna wel wat beter voetballen, en dat leidde onmiddellijk tot kansen. Jelmer besloot het doel een aantal keer onder vuur te nemen, maar zijn eerste schot ging naast, en zijn tweede schot werd door de keeper gekeerd. Ruben wist een foutief uitverdedigde bal te onderscheppen, maar schoot ook naast. Uit een zorgvuldig ingestudeerde corner stuitte ook Xander op de keeper, maar gelukkig wisten we voor rust nog de aansluitingstreffer te maken. Een mooie combinatie tussen Thijn, Jelmer en Ruben werd door laatstgenoemde in het doel geschoten (1-2), en we deden weer helemaal mee. De aftrap hoefde niet meer genomen te worden, want er werd onmiddellijk voor rust gefloten.

In de rust wisselden Joey en Ilja van positie: Joey trok het keepersshirt aan en Ilja ging als veldspeler verder. De eerste vijf minuten hadden onze helden het beste van het spel. GDA werd op de eigen helft gedrukt, zonder dat er echte kansen kwamen. Een vrije trap van Thijn die over de lat scheerde was het sterkste wapenfeit. GDA ontworstelde zich aan de houdgreep. In de zevende minuut na rust ging een schot naast Joeys doel. De bal was nog niet terug in het spel gebracht of GDA nam weer over. Een miraculeuze lob van grote afstand zeilde ineens over de verbouwereerde Joey: 1-3. DUNO liet zich niet kennen en nam brutaal weer het initiatief. Een mooie actie van Thijn, die drie tegenstanders wist te dollen, resulteerde in een assist op Jelmer die liggend voorlangs schoot. Vlak daarna kwam Jasper op rechts twee keer goed door. De eerste actie liep uit op een hoekschop waaruit geen kans voortkwam. Bij de tweede actie wilde Jasper de bal voorzetten. Via een teen van een GDA-verdediger belandde de bal op de paal. Meer zat er niet in.

Door alle aanvallende impulsen van onze jongens werd de ruimte voor de GDA-aanvallers groter. Een rush op het DUNO-doel leek een tegendoelpunt op te gaan leveren, maar Ejin sneed op snelheid de doorgebroken tegenstander de pas af. Met nog tien minuten te gaan vloeide de energie langzaam uit de wedstrijd. De laatste wapenfeiten van Duno bestonden uit een schot van Ruben, en een mooie combinatie over meerdere schijven waarbij Thijn als laatste station op de keeper stuitte. Aan de andere kant hield Joey nog een laatste kans tegen, waarna het laatste fluitsignaal klonk. Weer verloren, maar zoals steeds de laatste weken waren we zeker niet kansloos. Laten we daar hoop uit putten voor na de winterstop!