DUNO E1 wint van koploper

11 maart 2012 0:00

Pieter Sijbesma

DUNO E1 - RKDEO E3 2-0 Vandaag tegen de koploper in onze poel. Uit was dit ook al een leuke wedstrijd die door RKDEO met 5-3 werd gewonnen.De ouders konden lekker uitslapen want we moesten pas om 12.15 spelen. Je zou haast denken dat dit voor de spelers ook beter is want wat hebben we een leuke wedstrijd gezien. RKDEO voetballend de wat betere ploeg maar DUNO de ploeg die heel erg hard werkte en slimmer speelde. Onze spel opvatting was vandaag wat behoudender en dat werkte goed. Het was de bedoeling RKDEO wat te laten komen om dan bij bal overname op snelheid er uit te komen. ( IK HOOR DAT SOMMIGE OUDERS MET ALLE GOEDE BEDOELINGEN TEGEN HUN KIND ZEGGEN HOE ZE MOETEN SPELEN. DOE DAT NIET. ZE KRIJGEN AL EEN VERHAAL VAN MIJ MEE WAAR ZE HET DRUK ZAT MEE HEBBEN. WEL AANMOEDIGEN NIET COACHEN.) Ik had de opstelling wat omgezet en het duurde dan ook even voordat iedereen wist wat precies zijn taak was. DUNO speelde scherp zat goed in de duels en gaf RKDEO nergens de rust om lekker te combineren. De middenvelders liepen zich helemaal leeg om de storen en te dekken waar het nodig was. Achterin zat het ook goed dicht en werd er door elkaar goed rugdekking verleend. Voor in was het de opdracht met een diepe man te blijven, die aan te spelen en balletje vasthouden zodat de middenvelders weer konden aan sluiten. De eerste helft ging gelijk op en we gingen dan ook met 0-0 rusten. Praatje in de rust was eigenlijk niet nodig gewoon zo doorgaan en ook scherp blijven. Dat deden we dan ook in de tweede helft. We kregen wat meer ruimte in de voorhoede waardoor we ook beter de aanvallen konden uitspelen. Ufuc kon daardoor 8 minuten in de tweede helft de 1-0 maken. Kreeg RKDEO geen kansen dan? Zij hebben wel drie keer op de lat geschoten en alles wat op het boel ging was gewoon voor Dani. Die had vandaag iets van die bal gaat er echt niet in bij mij. Ballen op de lat geluk!! Geluk dwing je ook af en dat hebben wij gedaan vandaag. Acht minuten voor tijd uit weer een goede aanval kon Calvin de 2-0 tegen de touwen rammen en was de wedstrijd gespeeld. Niet dat we geen kansen meer hebben gehad want het had ook gewoon 5-0 kunnen wezen. Jongens jullie hebben vandaag met zijn allen een heel goede teamprestatie neergezet. Bij andere wedstrijden kan je nog wel een zeggen dat was vandaag een uitblinker maar ik vond jullie vandaag allemaal uitblinkers. Het mooie van dit soort wedstrijden is dat de mensen aanwezig op DUNO voelen dat er wat leuks aan het gebeuren is. Hebben jullie gezien hoe druk het was met de toeschouwers. We moeten proberen dit gevoel vast te houden en eens gaan voor twee overwinningen achter elkaar. Harry