DUNO JO11-1 behaalt eerste punt tegen Quick Steps

10 december 2016 0:00

Elke wedstrijd is een nieuw begin, en dat is maar goed ook, want tot vandaag hadden we nog niet één punt weten te behalen. Vandaag was Quick Steps de tegenstander. Deze ploeg kent geen geheimen voor ons, want elk seizoen mogen we tegen ze spelen. Ilja was woensdag tijdens de training geblesseerd geraakt. "De één zijn dood is de ander zijn brood", wordt wel eens gezegd, en dat gold ditmaal voor Joey, die al weken graag een keer wil keepen, en vandaag de mogelijkheid kreeg om zijn kunsten te etaleren. Ook Xander was afwezig. Hij was helaas ziek. Kubulay uit de JO11-2 verving hem. Hiervoor moest hij wel twee wedstrijden achter elkaar spelen, maar daar was weinig van te merken, want hij werkte als een paard.

We hadden dus maar één wissel, maar ergens gaf dat ook wel wat rust, want de posities waren hierdoor duidelijk voor de spelers. De achterhoede bestond ditmaal uit Ejin (linksachter), Thijn (middenachter) en Jasper (rechtsachter). De voorhoede/middenveld bestond uit afwisselend Jelmer, Rohit, Ruben en Kubulay. De eerste kansen waren voor Quick Steps, maar Joey liet direct zien dat hij een waardige vervanger van Ilja was, want bij het eerste schot hoefde hij niet in te grijpen, maar bij de tweede wel.Beide partijen speelden behoedzaam, dus veel kansen waren er niet. DUNO scoorde bijna uit een foutieve terugspeelbal. DUNO werd langzaam iets beter, en dat leidde tot kansen voor Rohit en Thijn. De eerste werd onschadelijk gemaakt door een verdediger, en de tweede door de keeper. Voor rust wisten onze helden op voorsprong te komen. Jasper, die veel werk had aan het verdedigen van de rechterflank, besloot op avontuur te gaan en op doel te schieten. De houdbare bal ging onder de benen van de keeper door (1-0).

Na de limonade was het zaak om de concentratie vast te houden. De laatste weken hebben we nogal eens de wedstrijd in de tweede helft verloren. De eerste kans was voor DUNO en Jelmer kopte de voorzet van Ruben naast het doel. Helaas ging het toch een keer mis in de achterhoede, en Quick Steps profiteerde (1-1). Quick Steps besefte, dat er wat te halen was vandaag, en onze helden raakten even in paniek. Gelukkig was Joey goed in vorm, en werd verder leed voorkomen. Langzamerhand kreeg DUNO weer grip op de wedstrijd, en het was Kubulay die zich vandaag onsterfelijk had kunnen maken door de winnende treffer te maken, maar de keeper stond tweemaal in de weg. Precies op tijd floot de scheidsrechter voor het einde, en DUNO had zijn eerste punt behaald. Dat was gezien de verhoudingen in het veld een terechte uitslag. De competitie ligt de komende weken stil vanwege de winterstop.