DUNO O11-1verliest in tweede helft van HVV

3 oktober 2016 0:00

Wat een prachtige gelijkwaardige wedstrijd leek te zijn tussen de nummers 2 en 3, liep onverwachts uit op een fikse afstraffing voor onze jonge helden. De technisch vaardige DUNO-talenten verloren met 8-1 en begrepen na afloop van de wedstrijd niet helemaal wat ze was overkomen.

Het duel begon immers zo hoopgevend. Goed, de thuisploeg kwam snel op voorsprong na een prachtig afstandschot, onhoudbaar voor onze keeper Ilja. Maar het spel dat beide teams daarna in het fijne najaarszonnetje lieten zien, was gelijkwaardig en aantrekkelijk. Er werd fel gespeeld, geen speler was veilig als hij de bal had. Het zorgde af en toe ook voor wat 'hotseknotse voetbal', zo gretig kwamen de jongens af en toe af op het gebied waar de bal was. Maar het resulteerde ook in een paar enorme kansen. Zo voorkwam Ilja de 2-0 door met lef uit zijn doel te komen en kwam Jelmer na een mooie pass van Xander dichtbij de 1-1. Opvallend was het goede spel van de lange, pas 8-jarige Jorg. Hij voelt zich steeds lekkerder in zijn nieuwe team en dat was zaterdag te zien met een paar prima acties. Dat DUNO op 1-1 kwam was dan ook verdiend. Een hoekschop van Jelmer kwam voor de voeten van Rohit, die weer eens sterk afmaakte. Helaas maakte HVV er vlak voor rust nog 2-1 voor, maar coaches Hans en Marcel gingen met een lekker en trots gevoel de rust in.
Dat er van een van de oudste en sjiekste clubs van Den Haag geen limonade afkon voor de tegenstander, deed misschien al vermoeden dat ze onze spelers van hun stuk probeerden te brengen. Of het door het gebrek aan vocht kwam, of toch door een wat sterker spelend HVV zullen we nooit weten. Feit is dat de tweede helft een heel ander beeld liet zien. De strijd om de bal op het middenveld werd beslist door de HVV-boys en steeds vaker troefden ze de rommelig spelende DUNO-jeugd af. Voor we het wisten, stonden we met 4-1 achter en was het moraal gebroken. HVV kreeg vleugels en slalomde zich af en toe knap langs onze verdedigers. "De eindstand van 8-1 maar snel vergeten en ons vasthouden aan een knappe eerste helft mannen", zo riep coach Hans snel naar de treurige koppies. Volgend weekend uit tegen Quick, weer zo'n sjieke club. We hopen dat de limonade en de moraal dan terug zijn!