DUNO E1 tweede op toernooi bij Laakkwartier

22 april 2014 0:00

DUNO E1 bij Laakkwartier

Op tweede paasdag stond er weer een toernooi op het programma. Ditmaal was het wat dichter bij huis, want Laakkwartier was de organiserende vereniging. Er zaten vier ploegen in de poule, namelijk de thuisploeg, Wilhelmus, GSC-ESDO en natuurlijk DUNO.
In tegenstelling tot de competitie, werden de wedstrijden ditmaal niet in "De Zandbak", maar op het prachtige kunstgrasveld gespeeld. De wedstrijden duurden 2 x 10 minuten. Laakkwartier en Wilhelmus mochten starten, en zij wisten beiden één keer het net te vinden. Hierna waren onze helden aan de beurt. De opa van Rowan had zijn huiswerk wederom goed gedaan, want hij wist ons al te vertellen, dat deze ploeg ook eerste klas speelde, en in hun poule op de eerste plaats staan. Een tegenstander dus om rekening mee te houden.
GSC Esdo liet inderdaad zien dat het over een goede ploeg beschikt, en ondanks dat hun spelers over het algemeen niet al te groot waren, werden ook de fysieke duels niet geschuwd. Het leverde een prachtig voetbalgevecht op. In de eerste helft waren er iets meer kansen voor GSC Esdo. Eén keer liep dat maar net goed af, toen Gino en Rowan met vereende krachten de bal nog van de doellijn wisten weg te krijgen. Aan de andere kant een kans voor Djordi uit een voorzet van Elian, maar helaas verdween de bal naast het doel. In de tweede helft iets meer kansen voor DUNO, maar Sem schoot naast, en Elian schoot in het zijnet, na een mooie aanval waarbij hij werd geholpen door Issam en Djordi. Rowan moest in de tweede helft ook nog een keer handelend optreden, maar gescoord werd er niet, dus moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt, en dat gaf de krachtsverhoudingen in het veld prima weer. Na deze krachtsinspanning mochten onze helden even bijkomen. GSC Esdo moest direct weer, en dat was ook wel te merken. Ze begonnen nog goed, door met een prachtig doelpunt te scoren, maar Laakkwartier nam langzaam maar zeker het heft in handen, en scoorde drie keer.
Wilhelmus was onze tweede tegenstander, en dat was een bekende uit de competitie. Tijdens de seizoensouverture werd er nog ongelukkig van deze tegenstander verloren, maar nu waren onze helden niet van plan dit nogmaals te laten gebeuren. De keeper wist nog redding te brengen toen Levi hem onder vuur nam, maar even later moest hij de bal uit het net vissen, toen Elian de bal via Sem en Joël kreeg, en de bal koelbloedig in het doel schoot. Levi was direct daarop kansrijk, maar de keeper wist verder onheil te voorkomen. DUNO bleef doorgaan, en Sem gaf de bal voor op Elian, maar ditmaal schoot hij naast. Toch werd de score voor de wissel nog verdubbeld. Issam gaf voor, en Joël gaf het beslissende tikje (2-0). Aan de kant werd de stemming steeds beter, en de Olaf, de vader van Gino, besloot zelfs een aria ten gehore te brengen.
Wilhelmus was onmachtig, maar één moment van onoplettendheid bracht de spanning terug in de wedstrijd. Het zorgde gelukkig niet voor een echte ommekeer, want DUNO pakte de draad weer op, en ging weer kansen creëren. Levi en Djordi probeerden het, maar laatstgenoemde schoot naast. Sem schoot ook nog een keer naast, maar de dikverdiende derde treffer viel toch. Issam gaf voor, en Elian schoot met zijn linkerbeen raak. Een mooie overwinning. Nathan gaf aan, dat hij deze punten liever in de competitie tegen Wilhelmus wil halen. Dat kan nog steeds, want de laatste wedstrijd van de competitie spelen beide ploegen weer tegen elkaar.
De sloot kwam opnieuw ter sprake, maar eerst moest er nog gewonnen worden van Laakkwartier, want het doelsaldo was weliswaar gelijk, Laakkwartier had één keer meer gescoord, en dus zou bij een gelijke stand de eerste plaats behalen.
Levi zal gedacht hebben, dat hij er in een echte finalewedstrijd tiptop uit moest zien, want er werd nog wat extra gel in het haar gesmeerd. Misschien nam hij hiermee alvast een voorschot op de groepsfoto na afloop. Helaas hadden we nu geen rust, en moesten we gelijk weer vol aan de bak tegen de thuisploeg. Issam was in deze wedstrijd de meest opvallende speler, want hij besloot zijn kanonskogels van afstand eens op de keeper van Laakkwartier te gaan afvuren. Dat scheelde steeds niet veel, maar met eenmaal paal, eenmaal naast en eenmaal op de keeper werd er niet gescoord. Hij zal een oude Cruijffiaanse wijsheid in zijn achterhoofd hebben gehad: "Als je niet schiet, ken je niet scoren". Laakkwartier kreeg voor rust ook nog een kans, maar deze ging naast.
De tweede helft begon met een kans voor Laakkwartier. Rowan stond op scherp. Daarna was het opnieuw Issam die de hoofdrol nadrukkelijk voor zich opeiste. Een vrije schop werd door de keeper gekeerd. De trainer van Laakkwartier vond dat de keeper deze klemvast had moeten hebben, maar dan heeft hij vast de schroeiplekken op de keeperhandschoenen over het hoofd gezien. Uit een corner van Sem, kopte Issam over. Tijdens één van de spaarzame uitbraken van Laakkwartier zagen we tot onze opluchting de bal ook over gaan. Issam nam nog eenmaal de keeper onder vuur, maar deze gaf opnieuw geen krimp. De ploegen waren goed tegen elkaar opgewassen, al leek DUNO enigszins de overhand te hebben. Het ging er echter om, dat we nog één keer moesten scoren. Dat betekende dus, dat er vol op de aanval gespeeld moest worden. Uiteraard loop je dan het risico op een counter, en dat was precies wat er gebeurde. De aanvaller van Laakkwartier was snel, en moest het opnemen tegen een moegestreden, en niet geheel fitte Gino, en deze strijd bleek ongelijk. De aanvaller van Laakkwartier won het sprintduel met verve, en wist met een punter ook Rowan te verschalken, en zo ging de thuisploeg er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.
Voor DUNO was het nog spannend, want GSC Esdo en Wilhelmus moesten nog tegen elkaar. Terwijl we naar de laatste wedstrijd van de E2 stonden te kijken, hielden we met een schuin oog de verrichtingen op het andere veld in de gaten. Het werd vrij snel 2-0 voor GSC Esdo, en als zij nog een keer zouden scoren, betekende dit de derde plaats voor DUNO. Gelukkig gebeurde dit niet, en zo hielden we op doelsaldo de tweede plaats vast.
Na afloop volgde uiteraard de prijsuitreiking, en ook nu werd de beker verloot. Ditmaal was Levi de gelukkige winnaar. Volgende week is er geen wedstrijd, maar de week erna gaan we weer verder met de competitie, en dan is HVV de tegenstander.