E1 verliest grip in de tweede helft

14 oktober 2012 0:00

DUNO E1 - Koudekerk E1 1 - 2 Vorige week was ik helaas niet het hele toernooi aanwezig, dus kon ik geen representatief stukje schrijven. Wel is dat toernooi duidelijk geworden, dat DUNO weliswaar zeer aardig voetbalt, maar dat er nog wel wat stappen te zetten zijn. Het gevolg was een laatste plaats met twee gelijke spelen en een aantal nederlagen.Het is dus wel leuk en nuttig om voor aanvang van de competitie een paar oefenwedstrijden te spelen. Vandaag was er dan ook een wedstrijd gepland tegen Koudekerk. Voor de wedstrijd begon, was het nog droog, maar zo'n beetje rond de aftrap begon het te regenen, en het zou tot het einde van de wedstrijd niet meer ophouden.Ondanks het slechte weer begon DUNO goed aan de wedstrijd. Het spel zag er verzorgd uit, en hoewel Koudekerk goed tegenstand bood, was het toch DUNO dat de betere ploeg was. Basten stond ditmaal achterin, en dat deed hij erg goed, want hij mag dan misschien fysiek wat minder sterk zijn dan Danique of Luke, hij bewees toch een rustpunt te zijn, die de problemen vaak voetballend oploste.Het goede spel resulteerde in een aantal kansen. Elian raakte de binnenkant van de paal na een mooie voorzet van Luke. Jay schoot net naast, en even later was het weer Jay die de bal via een kopbal op de paal zag belanden. Daar tegenover stonden twee kansen van Koudekerk, die door Romano onschadelijk werden gemaakt.Voor de rust werd het toch verdiend 1-0 voor DUNO. Uit een corner scoorde Danique haar eerste doelpunt van het seizoen met een prachtige kopbal. Ze was er terecht zichtbaar erg blij mee, en voor DUNO was het een belangrijke opsteker.Jay kreeg nog één kans voor de rust, maar de keeper stond in de weg. Een prima eerste helft, en het enige dat onze helden zich konden verwijten, was dat er niet méér gescoord was. Nadat het fluitsignaal had geklonken voor de rust kozen beide coaches voor een andere aanpak. Harry koos ervoor op het veld te blijven, en om niet teveel af te koelen, werd de spelers opgedragen de bal rond te spelen. De coach van Koudekerk koos voor een vlucht naar de kleedkamer. Wat zou achteraf de beste tactiek blijken te zijn? De tweede helft gaf een ander DUNO te zien. Het mooie combinatiespel werd helaas te vaak losgelaten, en er werd meer gekozen voor de lange bal, die maar al te vaak niet aankwam.Koudekerk rook zijn kans, en kreeg steeds wat meer grip op de wedstrijd. Dat kon niet goed blijven gaan, en zo maakten zij niet eens onverdiend de 1-1.
DUNO kreeg in de tweede helft nog wel wat kansen. Olav schoot net naast uit een voorzet van Elian, en Jay raakte nog een keer het houtwerk.
Het was echter Koudekerk dat op voorsprong kwam. DUNO drong daarna nog wel aan, maar kon niet echt meer overtuigen, en de nederlaag was een feit. We kunnen de conclusie trekken, dat DUNO in de eerste helft kansen heeft gehad om meer afstand te nemen, en de tweede helft helaas niet meer het niveau van de eerste helft kon halen. Het gevolg was een onnodige nederlaag. Na de wedstrijd werden de catacomben snel opgezocht, en werden er geen strafschoppen meer genomen. Een verstandig besluit onder deze weersomstandigheden. Ruud Nobel