DUNO E1 verliest van BMT

15 september 2012 0:00

BMT E1 - DUNO E1 6 - 1 Als verslaggever probeer je soms vooraf wat informatie te krijgen over de tegenstander. De informatie op de site van BMT is echter dusdanig verouderd, dat ik het vermoeden heb, dat de spelers uit de selectie van de E1 die daarop vermeld staan, inmiddels hun rijbewijs hebben gehaald en met de auto naar de training komen.Wat konden we dan wel van deze tegenstander verwachten? Ze hadden tot nu toe 2 wedstrijden gespeeld en 4 punten behaald. Een ploeg dus om rekening mee te houden. Toen ze het veld op kwamen zagen we dat er een paar behoorlijk grote jongens bijliepen.Er werd gekozen voor de behoudende tactiek uit de tweede helft van de wedstrijd van afgelopen woensdag . Hierdoor was het voor de tegenstander moeilijk om erdoor te komen. Het nadeel was echter, dat het vijandelijke doel wel ver weg was, en er achterin bij BMT een paar fysiek sterke spelers liepen, en er bij een aanval van DUNO altijd wel een voet van BMT in de weg stond.BMT bleek over een aantal spelers te beschikken met een hard schot. Het doel van Romano werd dan ook regelmatig onder vuur genomen. Aangezien DUNO er niet al te veel gevaarlijke aanvallen tegenover kon stellen, was het niet onverdiend, dat BMT voor de rust de 1-0 kon scoren. Niets aan de hand nog, want tot nu toe was de tweede helft van DUNO steeds beter geweest dan de eerste. Helaas was het dit keer anders, want voor de tweede helft goed en wel op gang was, werd de 2-0 gescoord.Het werd zelfs nog erger, want het werd ook nog 3-0 en 4-0.Ineens bleken onze helden niet meer over twee coaches, maar over een heel elftal aan coaches te beschikken. De kritiek op het spel van onze helden nam toe, en daarmee werden de spelers, maar ook de tegenstander tekort gedaan, want BMT had gewoon een goede, fysiek sterke ploeg. Soms moet je als ploeg en als toeschouwers je meerdere kunnen erkennen. Toch gaven onze helden niet op, en probeerden ondanks de achterstand er nog het beste van te maken. Olav ontsnapte op rechts. Hij kon zelf scoren, maar hij zag dat Elian er nog beter voorstond dan hij. Hij legde netjes af, en maakte het voor Elian een koud kunstje om opnieuw te scoren.Zou het dan toch nog kunnen? Helaas was dat teveel gevraagd. Nadat BMT 5-1 had gemaakt, floot de overigens prima fluitende scheidsrechter veel te vroeg voor het einde. Na kort overleg werd de wedstrijd toch voortgezet.Het was echter BMT dat nog eenmaal scoorde, en de eindstand bepaalde op 6-1. DUNO zal hierdoor terugzakken naar de middenmoot. Met nog een paar sterke tegenstanders te gaan, zal het nog een hele kluif worden om die positie vast te houden.
Woensdag kan er weer aan het spel en de tactiek worden gesleuteld, want dan staat er weer een oefenwedstrijd op het programma. De tegenstander is HVC en de wedstrijd begint om 18:30 uur. Ruud Nobel