E1 weer met beide benen op de grond

29 september 2012 0:00

Den Hoorn E1 - DUNO E1 7 - 0 Na de mooie overwinning van vorige week tegen HVV, was de hoop dat we tegen koploper Den Hoorn weer een mooi resultaat konden neerzetten.Aangezien de wedstrijd al vroeg begon, moesten we al om 7:45 uur verzamelen bij DUNO. Na een klein half uurtje rijden kwamen we aan bij het prachtige sportcomplex.Het weer was prima, dus niets stond een mooie voetbaldag in de weg. Helaas bleek Den Hoorn daar niet aan mee te willen werken. Vanaf het begin was duidelijk, dat onze helden het tegen deze ploeg erg moeilijk zouden krijgen.Den Hoorn was niet alleen de betere ploeg, het was ook feller in de duels, en als je tegen dit soort tegenstanders een kans wilt maken, zul je als ploeg vanaf het begin scherp moeten zijn.Het leek of onze helden iets teveel ontzag hadden voor de tegenstander, en Den Hoorn profiteerde daar maximaal van. Voor de rust was het een stormloop richting het doel van Romano, die een prima wedstrijd keepte, maar niet kon voorkomen, dat de tegenstander al voor de rust met 6-0 voorkwam.Kon DUNO hier dan helemaal niets tegenover stellen? Eigenlijk kwam het daar wel op neer, al kreeg Luke twee vrije trappen, waarvan er één op de lat terechtkwam, en één ging er net naast. Elian kreeg ook nog een klein kansje, maar met zijn linkerbeen ging de bal net naast. Er dreigde een grote nederlaag. Gelukkig speelden we niet in een groot stadion, anders hadden de supporters waarschijnlijk "10,10,10" van de tribunes gescandeerd.Wat kon Harry nu nog doen, om de spelers op scherp te krijgen voor de tweede helft? De tweede helft was nog maar net begonnen, of de 7-0 lag al achter Romano in het net.Wonderlijk genoeg leidde dit tot de wederopstanding van onze helden. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd, en was het DUNO die de aanval zocht, en Den Hoorn kon niet veel druk meer zetten.Een toeschouwer van de tegenstanders had hiervoor een ‘plausibele' verklaring. Volgens haar werden de spelers in de eerste helft gecoacht, en bij een grote voorsprong wordt er niet meer gecoacht, en moeten de spelers het zelf gaan bedenken. Ze zei het met veel overtuiging, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat de coach zoveel invloed op een wedstrijd kan uitoefenen. Wat de reden dan ook mocht zijn, onze helden speelden de tweede helft veel beter dan de eerste helft, en dit leidde tot een aantal kansen. Elian schoot op de lat na een corner van Sem. Daarna was het opnieuw Elian die met een prachtige beweging een verdediger van Den Hoorn op het verkeerde been zette, maar stuitte op de keeper.
Er was nog een kansje voor Joeri, die even later nog een kans kreeg na een voorzet van Luke. Luke stuitte bij een volgende kans op de keeper. Danique, die in de tweede helft meer voorin speelde, en dat niet onverdienstelijk deed, schoot de bal in het zijnet, en een schot van Sem werd door de keeper gekeerd.
Het lukte onze helden niet om één van de kansen te verzilveren, en zo moest worden berust in een 7-0 nederlaag. Dat is natuurlijk niet leuk, maar ik denk dat we van een goede ploeg hebben verloren. Een lichtpuntje is het spel in de tweede helft, en dat moeten we dan maar meenemen naar volgende wedstrijd. Gezien het feit, dat onze helden steeds in de tweede helft beter spelen dan de eerste, is het misschien een idee volgende keer aan de scheidsrechter te vragen of we direct met de tweede helft mogen beginnen.Volgende week is alweer de laatste bekerwedstrijd, en dan spelen we thuis tegen SVH. Ruud Nobel