DUNO E1 sleept overwinning uit het vuur

9 september 2012 0:00

DUNO E1 - GSC Esdo 3-2

Een dag nadat een fris en verjongd Nederlands Elftal zijn eerste kwalificatiewedstrijd had gewonnen, waren onze helden weer aan de beurt om nare smaak van de nederlaag van vorige week weg te spoelen.
Dat leek op voorhand een makkelijk te klaren klus, want de tegenstanders van GSC Esdo waren hekkensluiter in deze bekercompetitie na twee grote nederlagen. Het gevaar van onderschatting ligt dan altijd op de loer. Na de kleedkamersessie, en een goede warming-up, leken de spelers op scherp te staan voor de wedstrijd.
Het was een belangrijke wedstrijd, want bij een overwinning kon nog worden meegestreden om de bovenste plaatsen in de poule.
Toch begon DUNO in de eerste helft niet scherp en bovendien bleek de tegenstander taaier dan gedacht.
DUNO leek een tikkeltje beter te zijn dan de tegenstander, maar kon geen kansen afdwingen, aangezien de passes vaak onzuiver waren. Aan de andere kant stichtte de tegenstander gevaar uit corners, waar ook het eerste doelpunt viel uit een snoeiharde kopbal. Romano, die deze week te horen heeft gekregen, dat hij zijn plaats in de E1 heeft afgedwongen, kon hier ook niets aan veranderen. Dat was natuurlijk een forse tegenvaller voor onze helden, die zich misschien al een beetje rijk hadden gerekend.
Vlak voor rust werd het zelfs nog 2-0, en hoewel dat wel wat geflatteerd was, moeten we eerlijk zijn en de conclusie trekken, dat DUNO dit toch wel een beetje aan zichzelf te wijten had. In de rust was het de taak voor Harry om de spelers weer op scherp te krijgen. We konden hoop putten uit de goede tweede helft van een week geleden.
Inderdaad ging het de tweede helft beter. Er werd meer druk gezet, de passes kwamen beter aan, en Yoeri kon zich onderscheiden als aanjager van veel van de aanvallen die nu op het doel van de tegenstander afrolden. Toch was de tegenstander ook nu nog niet ongevaarlijk, en Danique moest nog een paar keer handelend optreden achterin, en ook Romano stond goed op zijn post. Eindelijk was het dan zover. Elian dook alleen op voor de keeper, en ook nu was zijn neus voor de goal goed. De aansluitingstreffer was een feit (1-2).
Dit was het sein voor DUNO om de druk nog verder op te voeren. Het baltempo was hoog, en de spelers van GSC Esdo kregen de tijd en de kans niet meer om uit de verdediging te komen. Dit resulteerde in een corner, die vanaf rechts met het linkerbeen van Sem werd genomen. De bal werd afgeslagen, maar kwam weer bij Sem uit, die met een halve omhaal de bal over de keeper in het doel schoot. Een geweldig doelpunt, en een verdiende 2-2.
In de euforie leek het er even op, dat DUNO de concentratie zou verliezen, maar Harry zorgde ervoor dat ze onmiddellijk weer bij de les waren. Voor GSC Esdo goed en wel bekomen was van de gelijkmaker, was de voorsprong van DUNO een feit. Elian werd weggestuurd, leek de bal iets te lang bij zich te houden, maar gaf op het goede moment toch af aan Jay, die koelbloedig zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte, maar wel een heel belangrijke.
Verder kwam het niet, en ook GSC Esdo kon niet meer voor gevaar zorgen, en zo werd een 2-0 achterstand omgezet in een verdiende 3-2 overwinning. Een mooi resultaat, maar met de kanttekening, dat we met het spel van de eerste helft tegen één van de topteams uit deze poule waarschijnlijk harder waren afgestraft. Het is dus wel zaak dat er vanaf het begin van de wedstrijd scherpte is. Woensdag is daarom weer een mooie gelegenheid om aan de goede vorm te werken in de oefenwedstrijd tegen Laakkwartier.