DUNO E1 wint op karakter van Westlandia E1

29 augustus 2010 0:00

DUNO E1 - Westlandia E1 6-5 (1-4)
Vanmorgen 09.00 verzamelen voor de 2e bekerwedstrijd en wel tegen Westlandia E1. Een elftal uitkomend in de hoofdklasse, dus een mooie uitdaging tegen een sterke tegenstander. Nadat we omgekleed waren en het veld op gingen voor de warming-up en het inspelen vertelden wij wie er vandaag startten en wat er van een ieder verwacht werd.
Vol goede moed en wilskracht gingen we het veld in.We begonnen lekker aan de wedstrijd, maar net niet scherp en fel genoeg waardoor Westlandia een overwicht had en wij een beetje achter de tegenstander aan liepen. Geknokt werd er genoeg. Naarmate de 1e helft vorderde kregen we weer wat grip op de tegenstander en creëerden we een aantal grote kansen die er niet in gingen we schoten onder andere een bal op de paal. Er werd ook weer wat beter gekeken en gecombineerd. Toch konden we niet voorkomen dat we met een 1-4 achterstand de rust in gingen. Erger was het gelukkig niet omdat onze keeper er iedere keer weer stond om een grotere achterstand te voorkomen.
In de rust hebben we jullie verteld dat de tegenstander helemaal niet beter was en we nog steeds kans maakten als jullie maar een tandje bij wilden zetten en wat korter op de tegenstander zouden gaan spelen. Zij zouden zo geen tijd krijgen om te combineren en daardoor bij ons doel kon komen. Dat tandje werd een hele grote tand. Want vanaf de aftrap werd er heel fel gespeeld wat dan ook resulteerde in een snel doelpunt. Nog geen aansluittreffer, maar wel lekker voor het zelfvertrouwen. Dit was dan ook duidelijk te zien bij jullie, want in ongeveer een kwartier tijd werd een 1-4 achterstand omgebogen tot een 5-4 voorsprong. Fantastisch, wat een veerkracht. Westlandia bleef ook nog een aantal kansen krijgen en er ging er dan ook nog 1 in waardoor het weer gelijk stond. 5-5, wat een doelpuntenregen. Onze jongens waren hier door die boost in de 2e helft niet tevreden mee en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Deze is er op inzet ook gekomen. Dus 6-5 voor Duno. Ongelofelijk, en dat na een 1-4 achterstand. Westlandia was nog 1 keer gevaarlijk, maar deze bal werd knap van de lijn gehaald.
Wederom een overwinning tegen een elftal uit de hoofdklasse. Heel knap gedaan jongens en zoals vandaag weer is gebleken hebben we dit jaar een elftal met genoeg talent en met de juiste instelling (zoals de 2e helft) kunnen we er sportief gezien nog een heel leuk seizoen van maken. Klasse en we zijn trots op jullie karakter.