DUNO E1 schudt HBS van zich af

22 maart 2014 0:00

Pieter Sijbesma

DUNO E1 - HBS E2 3 - 1 Na twee nederlagen tegen de top van de poule, moest de E1 vandaag aantreden tegen HBS. HBS had evenveel punten als DUNO, maar drie wedstrijden meer gespeeld. Toch mochten we deze tegenstander niet onderschatten. Het was geen onbekende tegenstander, want in de bekercompetitie, en in de heenwedstrijd waren we ze al tegengekomen. Barry, de vader van Rowan, verwoordde het van de week als volgt: "De eerste keer tegen HBS hebben we kansloos verloren en de tweede keer kansloos gelijkgespeeld. Het wordt dan nu maar eens tijd dat we kansloos gaan winnen". Afgelopen woensdag was er pittig getraind, dus onze helden stonden op scherp. Volgens de kalender is de lente inmiddels begonnen, maar het mooie weer van afgelopen donderdag lijkt alweer mijlenver achter ons te liggen. Voor het voetbal was het prima weer. Levi moest zich vanwege zijn blessure vandaag nog beperken tot mentale ondersteuning van zijn teamgenoten. Freddy was gelukkig weer terug. Wesley uit de E2 was als extra reserve van de partij. In de eerste helft was HBS de beter combinerende ploeg. DUNO was fysiek iets sterker. Scheidsrechter was Rob, de vader van Djordi, die vrij veel goed vond op het veld. Dat maakte het soms wat rommelig, maar het zorgde wel voor een mooi voetbalgevecht. Misschien was hij in gedachten al bij de mooie cadeaus die hij zou gaan krijgen, want hij was jarig. Kleine kansjes waren er in de eerste helft over en weer. De keepers waren vooralsnog aan beide kanten de baas, al kwam de alert en goed keepende Rowan eenmaal met de schrik vrij, toen de bal de lat raakte. Het was een gelijkopgaande strijd, maar DUNO scoorde. Uit een voorzet van Sem wist Joël het net te vinden (1-0). Kort daarop kreeg Djordi in één aanval twee keer de kans om te scoren, maar de rebound ging uiteindelijk over het doel. Uit een prachtige aanval scoorde HBS tegen. Rowan was kritisch over zijn aandeel in dit doelpunt, maar dat was niet terecht, want de bal werd mooi ingetikt en was onhoudbaar (1-1). We hielden ons hart vast, want onze helden willen nog wel eens een beetje inzakken na een tegenslag. De rust werd echter zonder verdere schade bereikt. In de tweede helft een ander spelbeeld. DUNO was de betere ploeg met als aanjager Joël, die zich telkens als een pitbull in de kuiten van een tegenstander vastbeet, en niet losliet, voor hij de bal had veroverd. De jongens van HBS werden af en toe radeloos als hij weer voor hun voeten ging lopen. Er ontstonden ook kansen. Djordi was opnieuw dicht bij een doelpunt, maar schoot iets te zacht in op aangeven van Joël. Bij zijn volgende actie wist hij de verjaardag van zijn vader wel op te leuken met een doelpunt. Het voorbereidende werk was van Sem, die hard uithaalde. De keeper kreeg de bal niet klemvast, en Djordi stond precies op de goede plek en hoefde alleen nog maar in te tikken (2-1). Het had nog mooier kunnen worden, maar de voorzet van Joël werd door Djordi weliswaar voorbij de keeper, maar niet voorbij de paal geschoten. De verlossende 3-1 kwam toch, en ditmaal was het Sem, die na twee assists nu zelf scoorde. Elian en opnieuw Joël waren ook bij deze aanval betrokken. HBS kreeg nog één kans om in de tweede helft iets terug te doen, maar het schot ging naast. Verder was onze verdediging in beton gegoten vandaag. Elian was vandaag wat ongelukkig in zijn acties, maar maakte bijna een briljant doelpunt. Met een mooie lob over de uitkomende keeper heen leek hij te scoren, maar de lat stond een grotere voorsprong van DUNO in de weg. Een klein smetje op de overwinning, die ons eigenlijk niet meer kon ontgaan, was de botsing tussen Elian, die graag wilde scoren, en de keeper, die dat graag wilde voorkomen. Voor Elian viel de schade mee, maar de keeper moest met een grote bult van het veld. Na een lange blessuretijd floot de scheidsrechter af, en een mooie en verdiende overwinning was binnen, en HBS lijkt afgeschud. Het was inmiddels gaan regenen, en de kinderen moesten nog strafschoppen nemen. De ouders besloten hier niet op te wachten, en vluchtten het DUNO-gebouw in. De punten waren immers al binnen. Woensdag (18:30 uur) spelen onze helden thuis tegen VCS voor de Haaglandencup. Ruud Nobel