DUNO E1 overklast Scheveningen in de tweede helft

13 april 2013 0:00

DUNO E1 - Scheveningen E 6 - 1 Na de overwinning van vorige week, stond er vandaag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Scheveningen. Deze ploeg is weliswaar hekkensluiter, maar heeft de laatste paar wedstrijden toch wat punten bij elkaar gesprokkeld. Bovendien had DUNO in de uitwedstrijd een gelijkspel moeten toestaan. Het weer was nog steeds niet echt geweldig, maar het was in elk geval droog. We hoopten dat het vertoonde spel de zo vurig gewenste warmte zou brengen. Het kostte Harry nogal wat moeite om de spelers tijdens de warming-up scherp te krijgen, want ze waren nogal druk, en de focus lag daarbij niet echt op de wedstrijd. Scheveningen had de pech niet over reserves te beschikken, en de gevaarlijke spits van vorige keer was er niet bij. DUNO was direct wel de betere ploeg, maar de eerste kans was voor Scheveningen. Romano werkte de bal weg, en in de rebound ging de bal naast het doel. Daarna was het de beurt aan DUNO om zich te onderscheiden. Dit leidde tot kansjes voor Youri, die zijn inzet over zag gaan, en Elian die na een voorzet van Basten uit een moeilijke hoek naast schoot. Zoals we wel vaker hebben gezien, betekent een veldoverwicht niet per definitie, dat er ook gescoord wordt. Er werd wel gescoord, maar het was helaas Scheveningen, dat de score opende. Hopelijk was dit voor DUNO de prikkel, die het nodig had, om de druk op te voeren. Onze helden probeerden het wel, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Een actie van Olav en Jay ging naast, en een vrije schop van Luke ging ook naast. Gelukkig werd het voor de rust toch gelijk, en het was Sem die verantwoordelijk was voor deze treffer. Er was nog één kansje te noteren, maar Youri schoot via de keeper over. In de eerste helft werden de toeschouwers niet heel erg verwend met goed voetbal, maar er was nog genoeg tijd om een overwinning te behalen. Na een glaasje limonade, begeleid door een toespraakje van Harry, stonden onze helden weer op scherp voor de tweede helft. De toeschouwers hadden nog maar ternauwernood hun stellingen weer ingenomen, of we konden juichen voor de 2-1 van Olav. Het was de beloning voor een prachtige aanval over veel schijven. Dat beloofde wat. Het was niet alleen een heel mooi doelpunt, het viel ook nog eens op een strategisch goed moment. Dit bleek ook echt het beslissende zetje te zijn voor DUNO, want vanaf dat moment was er eigenlijk nog maar één team aan het voetballen, en regen de kansen zich aaneen. Een mooie combinatie van Jay, Elian en Olav ging over. Een afstandschot van Luke ging naast. Even later was er een corner van Sem. Er ontstond een scrimmage voor het doel, en we wachten met zijn allen op de genadeklap, maar Scheveningen kwam met de schrik vrij. Het was uitstel van executie, want kort daarop was het wel raak. Jay kreeg de bal van Elian, en via een verdediger van Scheveningen ging de bal in het doel (3-1). DUNO bleef aandringen, en we gingen er met zijn allen eens goed voor staan, want dit was het moment om het doelsaldo wat op te schroeven. Op dat moment ging het echter bijna mis, maar de paal hielp Romano een handje. Onze helden pakten de draad weer op, en Sem schoot verwoestend hard in na een voorzet van Elian, maar de bal ging voorlangs. Nu was het de beurt aan Elian. Hij was tot nu toe vooral opgevallen door de slimme passes, maar die taak nam Olav nu waar, en Elian kon twee keer achter elkaar scoren, en zo liep DUNO uit naar 5-1. DUNO was nog niet verzadigd, maar Luke schoot helaas naast, na goed voorbereidend werk van Jay. Het werd toch nog 6-1, en ditmaal was het Jay, die een prima wedstrijd bekroonde met zijn tweede doelpunt. Het slot was voor Scheveningen, maar een treffer werd ze niet gegund, want Romano wilde toch ook nog wel even laten zien, dat hij wel degelijk in het veld stond. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde. De vader van Youri merkte nog op, dat het de tweede helft toch een stuk warmer was, dan in de eerste helft. Een mooi compliment voor Harry's helden, die een verdiende overwinning behaalden, door in de tweede helft de tegenstander volledig te overklassen. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen SVH. Ruud Nobel