DUNO E1 wint overtuigend van VCS E1

5 september 2015 0:00

Ja hoor, het is weer voorbij die mooie zomer #gerardcox #opvolletoeren #chielmontagne. Een nieuw seizoen, een nieuw team, een nieuwe WhattsApp groep, en een nieuwe reeks verhalen. Vandaag de eerste thuiswedstrijd op het nieuwe veld 2. Het ligt er werkelijk prachtig bij. Het mooist vind ik persoonlijk de ballenvangers langs de slootkant. De trainers Jort en Ibi zijn, net als teammanager Frank, in het zwart gestoken, en naast elkaar staand zou het zo maar een arbitraal trio kunnen zijn. Ik heb uit de berichtgeving begrepen dat Frank alles regelt. Toen ik aankwam werd dit meteen bevestigd toen Frank zei 'ik regel dat het over tien minuten droog is'. Zo gezegd zo gedaan. Volgende keer iets eerder Frank, maar alleen als het kan hoor.

DUNO E1 we zitten droog

De ene helft van de ouders staat langs de lijn, en de andere helft speelt voetje-van-de-vloer in de mooie nieuwe dug-out. De tegenstander van vandaag is VCS. Deze club heb ik in mijn hart gesloten, aangezien ik daar mijn hele voetbalcarrière heb gevoetbald. Ik ben er al vierendertig jaar weg, maar toch blijft het een beetje mijn club. De warming up wordt nog in de stromende regen afgewerkt, en VCS wacht denk ik in de auto tot het bijna droog en tijd is. Iets voor elf uur is er een VCS invasie op het sportpark. Ze hebben maar liefst vier wisselspelers. Wij gaan het vandaag met één wissel doen. Gradie, een van de weinigen die ik al ken, is er vandaag niet bij. Bij de laatste training heb ik een beetje de namen bij de gezichten geleerd en opgeslagen in mijn Faceboekje. Dan moet je niet stiekem je haar laten knippen Cas, want dan ben ik gelijk de weg kwijt.

Jesper staat in het doel, dat is een ding dat zeker is. Collin, Daniel en Cas vormen de verdediging. Diego, Julian, Nick en Justin spelen op het middenveld en voorin. De wedstrijd staat onder leiding van Harold Ismael, een welbekende en prima scheidsrechter. De bal rolt, maar de start van ons team is stroef. Binnen een minuut ligt de bal achter Jesper. De grote spits van VCS draait behendig weg en knalt de bal hard en onhoudbaar in de hoek. 'Okee, nu wij!' spoort Jort de jongens aan. Je hoort even de twijfel in zijn stem. Maar gelukkig, vanaf nu zijn wíj inderdaad. Jongens, jullie hebben mij zonder uitzondering allemaal positief verbaasd. Wat een goed voetbal lieten jullie zien! Prachtige combinaties tot aan het VCS doel. Daar stond wel een prima keeper in die lang stand hield. Eindelijk, een minuut of tien voor de rust kan Nick een van de vele kansen verzilveren met een schuiver in de verre hoek. De stand is terecht gelijk geworden. Vlak voor rust knalt Daniel de bal hard en onhoudbaar in het VCS doel, en zo hebben we een dik verdiende voorsprong van 2-1 te pakken. De pauzedrankjes worden door Petra, Sharon en Dagmara geregeld. Ze hadden er een druppeltje Dreft in gedaan, zodat de tweede helft vlekkeloos zou verlopen. De jongens vonden het niet echt lekker was mijn indruk.

De tweede helft begint VCS langzaamaan een beetje uit zijn schulp te kruipen, en even lijkt de gelijkmaker in de lucht te hangen. Jesper laat op dat moment zijn klasse zien en redt een paar keer bekwaam. Zijn meevoetballende kwaliteiten, en af en toe een terugspeelbal van de verdedigers brengen een hoop rust achterin. En bij mij. Heerlijk, geen paniekvoetbal in de verdediging. We krijgen een corner, en Collin gaat mee naar voren, want hij kan goed koppen. Dat had ik woensdag al op de training gezien. En inderdaad, de door Julian goed genomen corner wordt prachtig binnengekopt door Collin. Schitterend doelpunt! De jongens vieren het met z'n allen; het team krijgt vorm. De volgende mooie aanval wordt even mooi afgerond door Julian, en de wedstrijd is gespeeld. Het word nog 5-1 door opnieuw Daniel, en Diego die als prima aanspeelpunt fungeert maakt ook nog een mooie, hard en hoog in de bovenhoek. Eindstand dik verdiend 6-1. De penaltyreeks na afloop wordt door VCS gewonnen, maar met vier spelers meer is dat niet zo moeilijk. Jullie moeten vooral wat lager mikken. Al met al een prima prestatie, en dit belooft veel voor de toekomst. Op de training moeten jullie je nog wel even wat meer focussen op de oefeningen, want dat vond ik nog niet zo goed afgelopen woensdag. Het was leuk, gezellig en ook ik heb er weer zin in. En via deze weg wil ik vaste lezeres tante Cor uit Drenthe nog een mooie vakantie in Zweden toewensen.