DUNO E1 slaat zijn slag in de tweede helft

10 mei 2014 0:00

DUNO E1 - Haaglandia E3 5-1

Het was nog maar twee dagen geleden, dat de E1 zijn laatste wedstrijd had gespeeld. Dat is minder rust dan de topclubs krijgen na een midweekse wedstrijd. Hopelijk was het voldoende om vandaag weer op scherp te staan.
In het begin van het seizoen was duidelijk, dat de eerste klasse een behoorlijke uitdaging zou gaan worden. Het leek er echter op, dat niet iedereen binnen DUNO het onze helden gunde om er iets moois van te maken. Regelmatig moesten ze aanhoren, dat ze veel te hoog waren ingedeeld. Het is dan ook mooi om te zien, dat naarmate het seizoen vorderde, er steeds meer punten werden behaald, en op kousenvoeten de weg naar boven werd ingeslagen. Een overwinning vandaag zou betekenen, dat we op de vijfde plaats gaan eindigen, met zelfs nog een klein kansje op de vierde plaats. Daarvoor waren we wel afhankelijk van de wedstrijd tussen Laakkwartier en Quick.
De opdracht van vandaag leek niet onoverkomelijk, want hekkensluiter Haaglandia kwam op bezoek. In de uitwedstrijd was er met 6-1 gewonnen, dus op eigen terrein konden we dat wellicht nog eens dunnetjes overdoen.
DUNO begon goed, en via Djordi ontstonden er direct twee kansjes. Ook Elian liet zich gelden, maar hij stuitte eerst op de keeper na een voorzet van Sem, en even later ging de bal naast na een voorzet van Gino.
Hoewel DUNO zeker niet geweldig speelde, was zij duidelijk de bovenliggende partij, en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het was Djordi die Elian op maat bediende, en hij maakte het mooi af (1-0).

Elian had de voorsprong kunnen verdubbelen, nadat Sem de bal naar hem speelde, maar ditmaal ging de bal naast.
Haaglandia kon niet echt een vuist maken, maar 1-0 is wel een magere voorsprong. Het was dan ook geruststellend, dat de tweede treffer viel. Het was een aanval uit het boekje. Issam ging er op links vandoor, gaf de bal aan Elian, die op zijn beurt de bal doortikte naar Sem. Hij had vervolgens geen moeite met dit buitenkansje.
Djordi kreeg nog een kans, maar een verdediger kon er nog net een voetje tegen krijgen.
Een moment van onoplettendheid in de verdediging zorgde voor wat paniek, en er was een overtreding nodig om de aanval af te slaan. De terecht toegekende vrije schop werd feilloos ingeschoten, en Rowan was kansloos (2-1).
Er leek een identieke situatie te ontstaan als afgelopen donderdag, toen HVV ook vlak voor rust terug in het zadel werd geholpen. Toen volgde er een heel spannende tweede helft, en mochten we blij zijn met de overwinning.
Blijkbaar hadden onze helden dit ook onthouden, want in de tweede helft werd er aanzienlijk alerter gespeeld dan twee dagen geleden. Dat leidde ook weer tot kansen. De eerste was voor Elian, maar de keeper wist de bal nog uit zijn doel te tikken. De daaropvolgende corner werd door Sem over gekopt. Elian had vandaag een behoorlijk grote directe tegenstander, maar bij de volgende aanval was hij hem toch veel te slim af. Hij tikte de bal langs hem, om hem vervolgens op snelheid te passeren. Het schot was ook zuiver, en zo was de marge weer 2.
De genadeklap viel niet lang daarna. Er ontstond een enorme scrimmage, waarbij DUNO probeerde te scoren, en Haaglandia probeerde de bal weg te werken. Uiteindelijk was het Sem die de bal achter de doelman schoot (4-1).
DUNO gaf vandaag niet veel weg achterin, maar Haaglandia kreeg in de tweede helft nog één kansje, maar deze werd naast geschoten. In een poging de bal uit te trappen, ging de keeper van Haaglandia in de fout. De bal belandde niet bij een eigen speler, maar bij Levi, die niet aarzelde, en meteen uithaalde (5-1). Dat was tevens de eindstand, want de laatste kans van Djordi ging over het doel. Eén van de begeleiders van Haaglandia vond, dat de scheidsrechter te vroeg had afgefloten. Wat daar precies de achterliggende gedachte bij was, is me niet duidelijk, aangezien de kans op 6-1 waarschijnlijk groter was dan op 5-2.
Een mooie uitslag, en inmiddels is duidelijk dat Laakkwartier van Quick heeft verloren met 2-4. Een overwinning volgende week op Wilhelmus volstaat om de vierde plaats te behalen. Dat betekent dat er deze week nog flink getraind moet worden om zaterdag tot de tanden gewapend aan de wedstrijd te beginnen.