DUNO E1 verliest van koploper HBS

28 september 2013 0:00

DUNO E1 - HBS 2-4, zaterdag 28 september 2013

De grote overwinning van vorige week was een mooie opsteker geweest. Dat was ook noodzakelijk, want vandaag kwam koploper HBS op bezoek. Het was prachtig voetbalweer, al was het voor de toeschouwers wat fris.
Aangezien Romano nog niet terug was van vakantie, en de E2 gelijktijdig met de E1 moest spelen, was het even onduidelijk wie er nu onder de lat zou plaatsnemen. Uiteindelijk werd toch gekozen voor Rowan, en werd voor de E2 een andere oplossing bedacht.
HBS liet direct zien over een goede ploeg te beschikken, want de bal werd goed rond gespeeld, en de eerste kans liet niet lang op zich wachten. Tot opluchting van alles wat groenzwart was, verdween de bal naast het doel.
DUNO moest het wat betere veldspel van HBS compenseren met hard werken. Fysiek waren onze helden wel iets sterker, en voorin werd gegokt op de snelheid van vooral Joël en Elian.
Hierdoor bleven de ploegen toch aardig aan elkaar gewaagd, en kreeg ook DUNO een kans uit een dood spelmoment, maar de vrije schop van Sem ging over het doel. Even later was Sem opnieuw betrokken bij een kans. Hij onderschepte de bal, gaf de bal direct door op Elian, en Elian stond direct op scherp, en schoof de bal langs de keeper (1-0).
Het werd zelfs nog mooier, want Elian scoorde opnieuw, ditmaal op aangegeven van Levi (2-0). Het was wel enigszins tegen de verhouding in, maar het enthousiasme was er niet minder om.
Lang konden we niet genieten, want via een prachtige aanval scoorde HBS tegen (2-1).
Bijna kon Elian een onvervalste hattrick maken. Issam stuurde Elian weg, en Elian probeerde de bal met een lobje over de uitkomende keeper te spelen. Dat lukte, maar het doel was net te laag, dus landde de bal bovenop de lat.
DUNO haalde de rust met een voorsprong, en dat was vooral te danken aan Rowan, die met twee ongelooflijke reflexen de tegenstander van scoren wist af te houden. Er werd in de rust al voorzichtig gespeculeerd over de koppositie, maar er was nog een helft te spelen, en Nathan probeerde de spelers met beide benen op de grond te houden.
De eerste kans van de tweede helft was voor DUNO. Een snel genomen corner van Levi werd door Sem naast het doel geschoten. Als de tegenstander beter is, hoop je altijd de voorsprong zo lang mogelijk vast te houden, en via de counter te scoren. Helaas mocht het niet zo zijn, want HBS maakte al vrij snel in de tweede helft gelijk (2-2).
DUNO kreeg nog twee kansen, en beide keren was Sem betrokken. Zijn vrije schop ging over, en een mooie knal van afstand eindigde op de lat. Helaas was dit ook het laatste wapenfeit van DUNO, en was het aan Rowan te danken, dat HBS onze helden niet volledig overspeelde. Het hoogtepunt hierbij was de manier waarop hij een speler die op hem afkwam de bal ontfutselde door voor zijn voeten te duiken.
Toch kon ook hij de uiteindelijke nederlaag niet voorkomen. Foutjes in de verdediging werden door HBS professioneel afgestraft, en zo werd er uiteindelijk met 2-4 verloren.
De conclusie is, dat HBS zijn koppositie heeft verdedigd door verdiend te winnen. Met nog twee wedstrijden te gaan, zal de tweede plaats voor DUNO het hoogst haalbaar zijn.
Volgende week de uitwedstrijd tegen BMT.