DUNO E1 speelt niet goed, maar wint wel

10 mei 2014 0:00

DUNO E1 - HVV 2-1

Afgelopen week moest de E1 een inhaalwedstrijd spelen tegen HVV. Het was een druilerige avond, en niets wees erop, dat de lente alweer halverwege is.
De verzameltijd was 18:00 uur. Dit bleek voor velen nogal een ongelukkig tijdstip, zodat de spelers langzamerhand binnendruppelden. Aangezien er ook nog even op de shirts moest worden gewacht, betekende dit, dat de tegenstander eerder aan de warming-up begon dan wij als thuisspelende ploeg.
Onder de bezielende leiding van Rob, de vader van Djordi, werd begonnen aan de wedstrijd. Nathan had gekozen voor een aanvallende opstelling, blijkbaar met als doel het doelsaldo een beetje op te schroeven. HVV was echter ondanks de lage positie op de ranglijst een team om rekening mee te houden.
De tactiek leek succes te hebben. Gino was de eerste die het doel van HVV onder vuur nam, maar via een verdediger ging de bal over het doel. Uit de corner, die daarop volgde was het wel raak. Voor HVV goed en wel doorhad, dat de corner al genomen was, lag de bal al achter de nietsvermoedende doelman. Elian was de doelpuntenmaker, en het schot was zeer fraai. Even later was DUNO dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, want Elian gaf ditmaal de assist op Djordi, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. DUNO bleef de aanval zoeken, en opnieuw uit een corner werd de tweede goal gescoord. De afvallende bal was voor Levi, die verwoestend uithaalde (2-0).
HVV had in deze fase weinig te vertellen, en er waren kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Sem en Elian wisten beiden de bal niet tussen de palen te krijgen. Ondanks het overwicht, speelde DUNO slordig. Gelukkig kon de tegenstander niet echt een vuist maken, maar naar mate de eerste helft vorderde, kreeg HVV toch wel door dat er iets te halen was. Hun eerste kans was direct heel groot, maar belandde op de paal.
DUNO zocht weer de aanval, maar slordig balverlies zorgde voor een snelle uitbraak van een HVV-aanvaller. Rowan kwam goed uit, en verkleinde daarmee zijn doel. Dit was voldoende, want het schot wat volgde ging naast.
Voor rust nog één kans voor onze helden. Elian gaf voor, en Joël nam hem in één keer op zijn pantoffel, maar de bal vloog net naast. De scheidsrechter floot voor de rust. Deze wedstrijd moest gewonnen kunnen worden, maar het was wel zaak om alert te blijven. Dat laatste was blijkbaar niet tussen de oren van onze helden terechtgekomen, want in de tweede helft ging er veel fout. Dat was natuurlijk vragen om moeilijkheden, en toen HVV verdiend op 2-1 kwam na onzorgvuldig verdedigen, werd het toch weer een spannende wedstrijd. HVV begon zeer aardig te combineren, en DUNO beperkte zich tot verdedigen, al was dat soms met kunst- en vliegwerk. Rowan moest eraan te pas komen om een schot van HVV onschadelijk te maken.
Even later moest hij weer handelend optreden, en het volgende schot ging over zijn doel. Het enige wat DUNO er in de tweede helft tegenover kon stellen was een wanhoopsschot van Issam, dat door de keeper nog maar net tot corner verwerkt kon worden.
Het spel van onze DUNO-helden werd er niet beter op, maar gelukkig was de vader van Gino er om ze hartstochtelijk toe te zingen. Het schijnt dat hij al is benaderd voor het songfestival van 2015.
Tot opluchting van alle DUNO-fans floot de scheidsrechter voor het einde. De drie punten waren binnen, al moeten we eerlijk toegeven, dat HVV minstens een gelijkspel had verdiend. Zaterdag moet er weer gespeeld worden, en dan is Haaglandia de tegenstander. Zij zijn de dragers van de rode lantaarn, maar zonder concentratie kan van iedereen worden verloren. We hebben nog drie punten uit twee wedstrijden nodig om op de 5e plaats te eindigen, dus dat lijkt me zeker de moeite waard om met zijn allen voor te vechten.