DUNO E1 komt net niet aan gelijkspel tegen Quick

18 januari 2014 0:00

DUNO E1 - Quick 1-2

De competitie is alweer hervat en Duno E1 heeft een plek in het midden van het klassement met één wedstrijd minder gespeeld door het 90-jarig bestaan van Duno in november jl. De laatste wedstrijden vóór de winterstop waren het de clubs die boven Duno staan waartegen gespeeld moest worden. Stuk voor stuk sterke tegenstanders dus. Quick, ook boven Duno in de competitie, moest vandaag het slachtoffer worden.................... Nathan, tegenwoordig ook in de winterschilder én coach van de E1, was een aantal weekenden afwezig geweest door zn werk, is weer fulltime coach. ( Fred, nog bedankt voor t overnemen tijdens nathan's afwezigheid ! )Alles was weer compleet, zoals altijd....of toch niet, nee......."onze spits in de branding" Elian heeft nog last vd de laatste "sporen" van de ziekte van Pfeiffer en moest rust houden. Elian, sterkte en wordt maar snel weer beter.

Duno startte dus met 7 man in het veld en 1 wissel tegen het sterk spelende Quick, een team dat de bal goed bij zich hield en toch wel liet zien dat ze technisch goed met een bal overweg kunnen. Ze konden elkaar veel beter vinden dan Duno, dat in het eerste kwartier achter de feiten aanliep. Snel balverlies en slordig in de opbouw en daar maakte Quick na 8 minuten gebruik van en schoot de bal zonder veel weerstand van onze verdedigende jongens via Rowan in het doel, 0-1.
Er was wel een mooie combi Levi-Sem-Djordi die net te snel in de handen vd keeper belandde, jammer zeg ! Ook een schot van Sem wat overgekopt werd door Issam. Kleine kansjes voor Duno in het begin. Na 20 minuten spelen, wederom goed overspel van Quick en de 0-2 kwam op het scorebord. En helaas weer te weinig tegenstand van Duno, In een ander duel om de bal was Gino de betere, maar zn tegenstander ging op de grond liggen en had ineens veel pijn. Bleek dat hij zn knie wat verdraaid heeft en viel uit. Duno liet te weinig zn tanden zien, en mag best eens de tegenstander ongemerkt aan t shirtje trekken, kom op en ga de strijd aan, de scheids van vandaag zou dit echt niet opgevallen zijn ! Van de felheid in de oefenwedstrijd dinsdagavond tegen Hercules was vandaag in de eerste helft niets te zien. Rust was het nu en tijd om alle zeilen bij te zetten en om weer op te laden voor de 2e helft. Uit een vrije trap knalde Issam de bal hard naar voren en kwam voor de voeten van Sem die snoeihard op de lat schoot. Er was veel meer strijd te zien en Duno kreeg meer kansen. Na ruim 10 minuten speeltijd in de tweede helft schiet keeper Rowan de bal ver uit, de bal belandt bij Sem die de bal in een sprint meeneemt nr het doel van Quick en schiet zowaar de 1-2 in. Kijk, een hele mooie actie die beloond werd met een doelpunt. Zou het dan toch nog kunnen......Duno ruikt af en toe aan de 2-2 maar ook Quick probeert roet in het eten te gooien en tot 3 x toe moet Rowan de schoten keren, wat 'm nu beter af gaat dan in de eerste helft. Maar ook Joël krijgt zn kans en schiet op de paal. Een zeer spannend duel waar Duno zich in de 2e helft herpakt en de felheid weer in de benen krijgt. Helaas toch geen gelijkspel, maar als je in de 1e klasse speelt krijg je geen enkel punt cadeau, je moet ervoor blijven vechten en strijd leveren en dat is het grote verschil met andere klassen. Complimenten voor de 2e helft mannen en wij worden steeds beter, als je kan incasseren wordt je daar alleen maar beter van en metaal sterker van. We hebben nu zware wedstrijden gehad, op naar Haaglandia uit volgende week en hou vast die felheid en vechtlust ! Rob