DUNO E1 deelt de punten met Westlandia E2

14 september 2015 0:00

DUNO E1 - Westlandia E2 6-6, zondag 13 september 2015
Vandaag op de dag des Heeres en Heel Holland Bakt gaan we onze tweede thuiswedstrijd van de bekercompetitie spelen. Om tien uur worden we verwacht, staat er in de WhatsApp. Onderweg op de fiets hoor je aan de kerkklokken al dat het zondag is. Het verkeer is evenals het weer lekker rustig, en binnen een paar minuten zijn we er. Westlandia is al aan de warming-up bezig, en dat ziet er wel heel professioneel uit.

Is dit de ploeg die acht doelpunten moest incasseren tegen VCS? Onze jongens zijn aan het omkleden, maar vandaag zijn Jesper en Daniel helaas verhinderd. Bas en Quint zijn bereid om voor de tweede keer dit weekend te komen voetballen, top jongens. Jort en Ibi hebben ook een goede warming-up voor de jongens in petto. Frank had gisteren een Herenavond, en heeft maar twee biertjes op. Maar zijn opmerking dat ik een DUNOkous die Justin nog van Nick had op mijn kop moet zetten doet mij anders vermoeden. De moeders bespreken de tactiek voor wat betreft de pauzelimonade. Nu al halen of straks, wel of geen Dreft zijn de vragen.

Volgens de monitor in de gang hebben we scheidsrechter Mulder. Hij is keurig op tijd, en als Westlandia alle dopjes en meegebrachte ladders aan de kant heeft gelegd kunnen we beginnen. De keeper vandaag is dus Quint. Achterin Cas, Collin en in eerste instantie Gradie, die later naar voren zal gaan en dan wordt vervangen door Justin en Bas. Diego, Nick en Julian spelen voorin, en Julian zal als linksback eindigen. Zo zie je maar dat deze jongens van alle markten thuis zijn. Om klokslag half elf beginnen we op veld 1a, en het is allemaal een beetje rommelig. Zijn we nu al aan veld 2 gewend, of ligt het niet aan het veld.

e1a

Gelukkig voor ons is Julian de eerste die de vorm te pakken krijgt, en een prachtig diagonaal schot tot de 1-0 promoveert. Als het zo gaat maken wij er ook acht, maar nog in de zelfde minuut geven we onnodig een corner weg, en deze wordt prachtig binnen gekopt! Het blijft rommelig, en een volgende aanval van Westlandia levert een achterstand op. Wat moet dit worden denkt ook Jort, en hij wisselt er lustig op los. Eindelijk komt er een beetje rust in de ploeg, en Julian komt een paar keer gevaarlijk door via de zijkant. Halverwege de eerste helft kantelt de wedstrijd weer in ons voordeel, en Diego en Gradie schieten ons weer op voorsprong. Diego had geluk dat hij door mocht na een duw in de rug bij een Westlandia speler. Zonder duwen ben je ook een prima speler Diego, kijk uit. Helaas is Westlandia een tegenstander met snelle spelers voorin, en zo komen ze weer verdiend langszij. Rust, stand 3-3.

Ik hoor geen klachten, dus het is een zuiver drankje dit keer. In een kring à la Zakdoekje Leggen worden de jongens bijgepraat door Jort en Ibi. Na de rust denk ik even dat het een goed gesprek is geweest, want in no time komen we via een prachtige aanval en dito schot van Diego weer op voorsprong. Even lijkt het erop dat we de wedstrijd onder controle krijgen, maar Westlandia laat het er niet bij zitten en zet aan, wat resulteert in drie treffers binnen tien minuten. We zijn de draad kwijt, en moeten alle zeilen bijzetten om niet overklast te worden. Maar de ruggen worden gerecht en we gaan weer ten aanval. Gelukkig heeft Gradie weer vuur in zijn slof, en vanaf twintig meter schiet hij de bal keihard achter de verbijsterde keeper. De aansluiting is er weer. Nu dus met Julian op linksback en Nick ervoor komen we een aantal keer goed door over links. Cas is spits geworden, maar jammer genoeg komt hij een teenlengte te kort om gelijk te maken. Nick, Diego en Gradie proberen het nog van afstand, maar de schoten gaan helaas naast.

In de nu nog spaarzame Westlandse tegenstoten staan Quint en de verdediging hun mannetje, en het blijft spannend. Nick wordt nog maar een keer de diepte ingestuurd en nu houdt hij prima overzicht en laat de keeper kansloos. Uiteindelijk wordt het dus 6-6. Als er doellijntechnologie was geweest bij DUNO hadden we nog gewonnen ook, want in de slotsminuut schiet Gradie onderkant lat achter de lijn. Dat kon ik wel zien, maar de scheids helaas niet. Ach, wat maakt het ook allemaal uit. Ik heb een leuke wedstrijd gezien met over en weer mooie doelpunten. Lekker hoor, zo'n wedstrijd op koopzondag. De penalty's worden vandaag vooral gemist, en Quint laat hier zijn keeperskunsten nog maar eens zien, prima gedaan!