DUNO E1 verslaat Zoetermeer met liefst 6-1

25 september 2010 0:00

DUNO E1 – Zoetermeer E2  6-1  (5-0) Na het verlies vorige week hebben we deze week veel getraind op het passen en het samenspelen. Daar het vorige week op deze punten niet zo goed liep wilden we het deze week anders doen. Gelukkig zijn julie zelf ook bezig met het feit dat je als team en niet als individu wedstrijden kan winnen. Vandaag tegen Zoetermeer is door ons dan ook meerdere malen benadrukt dat jullie als team moesten spelen. We begonnen de wedstrijd in een zeer aanvallende opstelling om zo te proberen een snel doelpunt te forceren.

Dit lukte dan ook, want binnen een paar minuten stonden we al op 1-0 voorsprong. Er werd heel goed samen gespeeld en soms zelfs iets te veel. Daar waar een vrije doortocht naar het doel van de tegenstander was werd de bal breed gelegd wat resulteerde in een doelpunt ,maar ook in een paar gemiste kansen. Het is moeilijk om op deze leeftijd de balans te vinden tussen zelf schieten op de goal of afspelen. Maar ik geloof dat dat vanzelf wel gaat komen. De 1e 20 minuten waren we super in de wedstrijd wat dan ook als resultaat had dat we met gemak naar een 5-0 voorsprong liepen. Ook werd er heel goed druk gezet op de verdediging van de tegenstander waardoor deze niet aan spelen toekwam.

Tijdens een kleine blessure behandeling werd de tegenstander toe gesproken door de trainer en daarna ging het spel weer heel anders verder. Er werd door Zoetermeer veel feller gespeeld en ze kregen meer vat op de wedstrijd. De bal werd nog een keer via onze paal gekeerd en ook wij kregen een paar kleine kansjes. We wisten even niet wat te doen met het felle spel. Het werd daarbij ook veel harder en er werd veel aan shirtjes getrokken en veel geduwd en getrapt. Ook de begeleiding van de tegenstander lieten zich niet onbetuigd en zweepten de boel op. Jullie waren hierdoor behoorlijk geimponeerd en vergaten het spelletje. De 2e helft gingen we door waar we geeindigd waren.

Het is een zware 2e helft geweest op fysiek. Niet echt goed, maar wel onnodig spannend. Nog een schot op de paal en een paar goede reddingen en zelfs een gestopte strafschop door onze keeper. Aan de andere kant hadden wij met een beetje overzicht en een aantal verkeerde aannames ook grote kansen om uit te lopen. Allebei hebben we nog een keer gescoord waardoor de eindstand 6-1 is geworden. Jullie hebben overtuigend gewonnen met goed voetbal. Maar het mooiste vind ik nog dat jullie je voetballend niet gek hebben laten maken door de tegenstander en begeleiding, maar redelijk rustig de wedstrijd hebben uitgespeeld. Ik heb alleen een paar overtredingen gezien die niet door de beugel kunnen. Fysiek voetbal heb ik geen problemen mee als het maar eerlijk is. Verder wil ik de ouders verzoeken dat als er echt een gemene overtreding wordt gemaakt die wij niet zien dit tegen ons te zeggen zodat wij in kunnen grijpen. Verder vind ik het ook klasse van Bradley en Samuel dat ze zonder te mokken wissel hebben gestaan. Dit is gedaan omdat ik het fysiek te hard er aan toe vond gaan. Volgende keer weer meer speelminuten. Jullie zijn echte teamspelers.