E1 sleept in laatste minuut overwinning uit het vuur

19 januari 2011 0:00

Forum Sport E1- DUNOE12-3 (1-0), 15 januari 2011 Eindelijk de winterstop zat erop. Na wat vriendschappelijke wedstrijden en oefenen voor de D, was het nu weer tijd voor het echte werk. De competitie. We moesten uit bij Forum Sport.Een lastige tegenstander gezien de stand op de ranglijst. En dat bleek ook wel. We konden lekker uitslapen want we moesten pas om 12.00 spelen. Gelukkig was het droog maar stond er wel veel wind. We begonnen de eerste helft eigenlijk zoals de eerste helft van de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop tegen HVV. Het was het allemaal net niet. Passes over 3 of 4 meter die niet aankomen of net een stapje te veel doen waardoor er niet tijdig over gespeeld wordt naar een medespeler. Waardoor jullie het jezelf onnodig moeilijk maken. Als jullie wat precieser zijn in de passing en iets sneller handelen maken jullie het jezelf een stuk gemakkelijker. Ook heb je soms wat geluk nodig want regelmatig zat er wel een voetje van de tegenstander tussen. En met wat meer geluk hadden we de eerste helft al twee of drie doelpunten kunnen maken. Helaas had Forum Sport dat geluk wel.Een schot van hen ging via een speler van ons het doel in, 1-0 achter. Dit konden we de eerste helft niet meer recht zetten en zo gingen we dus ook de rust in. Na een peptalk en wat aanwijzingen van de trainer en leider begonnen we aan de tweede helft. Met de wind tegen bleek het een stuk beter te gaan. Het is al eerder gezegd dat jullie pas wakker worden als jullie achter staan.Dat was ook dit keer het geval. Het samenspel en de combinaties liepen veel beter,en binnen een paar minuten lag na een goede aanval de 1-1 er al in. Nu erop en erover dachten we.Maar het tegenovergestelde gebeurde. Balverlies leide een counter van Forum Sport invan waaruit ze de 2-1 binnen schoten. Er was nog voldoende tijd,dus niets aan de hand. We gingen vol op de aanval spelen maar de ballen wilde er maar niet in. Wel moesten we op blijven passen voor de gevaarlijke tegenaanvallen. Gelukkig sleepte Timon, onze keeper, ons er op dat moment doorheen. De tijd begon te dringen en er was niet zo heel lang meer te spelen. Corner voor ons. Timon mee naar voren. Een scrimmage voor het doel en plotseling lag de 2-2 erin. Yes,toch nog een punt. De scheidsrechter kon voor ons gevoel zo affluiten. Nog een laatste aanval dan. En wat voor één. Over een paar schijven werd de vrije man gevonden en ineens stonden we 2-3 voor. Zie je wel dat jullie het kunnen. Een vreugde uitbarsting was het gevolg. Gelijk daar achteraan werd door ons ook nog de lat geraakt. Daarna blies de scheids voor het einde. Het was niet groots maar de drie punten zitten in de knip. Jullie hebben weer laten zien dat jullie over voldoende vechtersmentaliteit beschikken door steeds vanuit een achterstand terug te komen. Hartstikke goed. Toch zien we liever dat jullie met 2 of 3 nul de rust ingaan zodat wij wat rustiger langs de kant kunnen staan. Volgende week thuis tegen vuc,ook daar hebben we nog wat recht tegen te zetten. Marcel