DUNO E1 herstelt zich

18 september 2013 0:00

Houtwijk E1 - DUNO E1 1-4

Na het teleurstellende resultaat van afgelopen zaterdag tegen HMC, mocht de E1 het vandaag opnieuw proberen. Er waren geen punten te verdienen, want het was ‘slechts' een oefenwedstrijd.
De tegenstander was Houtwijk, die op deze grijze dinsdagavond twee teams op de been had gebracht, zodat ook de E2 naar hartenlust kon oefenen.
Geen wijzigingen in het team, zodat Nathan vanaf nu rustig kan gaan bouwen aan zijn favoriete opstelling.
In de eerste helft viel vooral op, dat er wat meer rust in het spel zat. Het spel is nog niet altijd zoals het zou kunnen zijn, waarbij vooral opvalt dat de spelers de bal vaak te lang bij zich houden, en mooie combinaties zeldzaam zijn. Positief was, dat er achterin eigenlijk geen kansen werden weggegeven, en Romano als sluitpost steeds meer zelfvertrouwen gaat uitstralen. De kansen waren dus voor DUNO, al waren die op één hand te tellen. De eerste kans die er kwam, ging er direct in. Sem haalde verwoestend uit (0-1). Verder kwam het niet. Djordi schoot naast uit een voorzet van Elian. Sem kreeg de bal ook een keer van Elian, maar nu was de keeper de baas. De rebound werd door Levi over het doel geschoten. Djordi was kort voor rust nog een keer dicht bij een doelpunt uit een corner.
Na een lekker bekertje limonade en een opbeurend praatje kon de tweede helft van start gaan. Elian probeerde het met een individuele actie, maar zijn verdediger vond handbal blijkbaar ook een mooie sport, en dus verdiende DUNO een vrije schop. Sem schoot naast.
Eigenlijk had Houtwijk nog geen kans gehad, maar toch stond het ineens 1-1. Een misverstand tussen Romano en Gino werd genadeloos afgestraft. Blijkbaar vond Houtwijk het zo sneu dat DUNO op deze manier een doelpunt had moeten toestaan, dat zij de deur achterin ook even open zette. Het werd wel een beetje afgedwongen door goed werk van Joël. De verdediger en de doelman begrepen elkaar niet, en Elian was er als de kippen bij om dit foutje af te straffen, en zo stond DUNO weer op voorsprong (1-2).
Bijna werd het 1-3. Levi had de bal en we zullen nooit weten, of hij op doel wilde schieten of van plan was de bal voor te geven. Feit was, dat de bal bijna het doel in zeilde. Freddy was de volgende die zich wilde onderscheiden. Als verdediger onvermoeibaar, besloot hij nu eens op avontuur te gaan richting het vijandelijke doel. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd, maar de afstand die hij moest overbruggen had hem blijkbaar toch zo vermoeid, dat het schot iets te zacht was. De keeper kon redding brengen.
De coach van de tegenstander liet zijn frustraties de vrije loop, en hij vond, dat het de slechtste wedstrijd was die zijn spelers ooit hadden gespeeld. Een gewaagde uitspraak. DUNO bleef onverstoorbaar doorgaan, en Issam kon eindelijk de marge vergroten. Zijn vrije schop was zo hard, dat de keeper de bal nog wel kon aanraken, maar zeker niet meer kon keren (1-3). Onze helden speelden een gewonnen wedstrijd, en de 1-4 was er één uit het boekje. Elian nam de corner kort, en speelde naar Sem. Elian liep door en kreeg de bal terug van Sem. Sem liep door en kreeg de bal weer van Elian. Sem maakte het koelbloedig af. Hopelijk gaan we dit soort aanvallen de komende weken steeds meer zien.
Het slotakkoord was voor Houtwijk, maar een doelpunt was ze blijkbaar niet meer gegund. Het schot ging via de lat over.
De scheidsrechter floot af. Een goede overwinning, die onze helden zelfvertrouwen zal geven voor de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Escamp hsv.