E1: Lekker drie punten en mooi op tweede plaats gehandhaafd

16 oktober 2010 0:00

Quick E2 - DUNO E1 1-4 (0-1)
Gelukkig konden we voetballen omdat de man van het veld van Quick zo vriendelijk was om ons een andere helft van het veld te geven. Dus tegen Quick. Een ploeg die onder aan de ranglijst bungelt, dus een overwinning moest wel komen.
Maar, niet te makkelijk denken over deze wedstrijden. Wil je bovenin de ranglijst mee blijven doen dan moet je deze westrijden ook winnen. Al snel werd duidelijk dat Quick vanuit de verdediging ging voetballen en er een muur voor het doel stond en gevaarlijk was in de counter. In het begin kregen we meteen een aantal goede kansen, maar die werden niet afgemaakt. Rustig bijven voetballen en combineren, dan komen de kansen en doelpunten vanzelf. De tegenstander werd goed vast gezet, maar doordat zij met maar 1 spits speelden ging onze verdediging mee naar voren en werd het 1 tegen 1 achterin nog een aantal keren gevaarlijk.
De kansen waren over en weer, maar uiteindelijk scoorden we dan toch het verlossende doelpunt. 0-1, en nu doordrukken. Maar in plaats daarvan viel een afstandschot van Quick bijna in ons doel. Met een voorsprong de rust in is altijd lekker, maar we moesten het in de 2e helft wel uitbreiden naar een ruimere voorsprong. Het werd nog lastig. Door dat Quick achterin bleef lipen onze verdedigers met de bal aan de voet naar het doel van Quick. De jongens van Quick speelden slim en stapten niet in, waardoor het overvol werd voor het doel. Dan maar vanuit de 2e lijn schieten, maar ook dat wilde niet lukken. Uiteindelijk heeft Quick nog 1 keer en wij nog 3 keer kunnen scoren. Einduitslag 1-4.
Goed van Quick, datde laatste weken flinke uitslagen tegen kreeg en voor ons een lesje in taktiek. Toch lekker 3 punten, dus de 2e plek blijft zeker gehandhaafd. Op zondag (morgen) het oefenduel tegen hoofdklasser Wilhelmus E1 op DUNO.
Tot slot wil ik Esam en Enrique nog feliciteren dat ze door zijn bij de KNVB en nog 11 trainingen mogen gaan volgen. Heel veel plezier daar en laat wat zien jongens.