RKAVV eindstation voor DUNO E1 in Haaglanden Cup

9 april 2014 0:00

RKAVV E1 - DUNO E1 (Haaglanden Cup) 2-0

Op een troosteloze dinsdagavond stond een wedstrijd tegen RKAVV op het programma in de kwartfinale van de Haaglanden Cup.
De geplande aanvangstijd van de wedstrijd was 18.30 uur, maar vanwege de drukte op de weg arriveerden een aantal DUNO-spelers laat. Gelukkig was RKAVV bereid de aanvangstijd iets aan te passen. Uiteindelijk gaf de scheidsrechter om 18.45 uur het startsein.

Het veld was groter dan gebruikelijk in de E-competitie, dus de spelers hadden wat meer ruimte om de bal rond te spelen.

In de beginfase gebeurde er eigenlijk weinig in de wedstrijd. RKAVV speelde enigszins afwachtend, en DUNO was onmachtig om gebruik te maken van de geboden ruimte.
Gaandeweg de eerste helft kroop RKAVV wat uit de schulp, en nam de regie in de wedstrijd over. Dit leidde nauwelijks tot uitgespeelde kansen, dus besloot RKAVV het maar eens van afstand te proberen. Het schot was goed gemikt en eindigde in de kruising (1-0).

De scheidsrechter leidde de wedstrijd streng maar rechtvaardig, en kende RKAVV nogal eens een vrije schop toe vanwege duwen van onze verdedigers, waar veel leidsmannen dit soort acties nogal eens door de vingers zien. De vrije schoppen waren gevaarlijk, maar gelukkig wisten ze deze niet tot doelpunt te verzilveren.

Het is een druk weekje voor Rowan, met name omdat hij deze week met ADO Den Haag mocht meetrainen. Het was dan ook wel zuur voor hem, dat hij het tweede doelpunt niet kon voorkomen, aangezien dit toch een houdbare bal leek. Gelukkig wist hij zichzelf in de rest van het duel prima te herstellen. Hij voorkwam dan ook, dat de achterstand voor de rust onoverbrugbaar zou worden.

In de tweede helft werd het weer beter, en zo ook het spel van DUNO. Daar leek het overigens in de beginfase van de tweede helft niet op. Rowan kreeg de bal zelden bij een medespeler bij zijn uittrappen, omdat de spelers van DUNO strak gedekt werden. De verdedigers kwamen niet op het idee zich wat meer te laten zakken om als aanspeelpunt te fungeren.
Na een tijdje wisten onze helden zich toch wat meer onder de druk uit te voetballen, en de ommekeer werd eigenlijk ingeluid uit een vrije schop van Gino, die werd afgeslagen en voor de voeten van Issam terechtkwam. Hij haalde verwoestend uit, maar de bal ging naast.

Dit gaf toch wat meer vertrouwen. Rowan wist eerst nog de 3-0 te voorkomen, maar daarna waren de kansen voor DUNO. Gino (2x), Elian en Djordi probeerden het, maar het vizier stond niet op scherp, of de keeper van RKAVV wist de aansluitingstreffer te voorkomen.

Uit een gevaarlijke uitbraak van RKAVV leek de beslissing definitief te vallen, maar ook nu stond Rowan in de weg.

Twee kansen kreeg DUNO nog. Een prachtige vrije schop van Issam eindigde via de keeper op de lat. Sem ontsnapte aan zijn tegenstander, en legde de bal af op Djordi, maar zijn schot ging over. Het had ook niet meer uitgemaakt, want de scheidsrechter floot daarna onmiddellijk voor het einde.

Een wedstrijd met twee gezichten. Na de eerste helft een verdiende achterstand, maar in de tweede helft toch nog kansen om terug te komen tegen een goede, maar zeker niet onverslaanbare tegenstander.

Zaterdag gaat de competitie weer verder, en wacht er weer een lastige uitwedstrijd tegen Quick.