DUNO E1 laat te weinig zijn tanden zien

11 januari 2014 0:00

Verburch - DUNO E1 5-2

De winterstop is weer voorbij. Het wonderlijke van de winterstop is, dat deze op basis van de kalender, en niet op basis van de weersomstandigheden wordt vastgesteld. Zo kan het gebeuren, dat er geen wedstrijden gespeeld worden als de temperatuur ruim boven het vriespunt ligt, en dat er weer gevoetbald moet worden nu de temperatuur omlaag dreigt te gaan.
Vandaag was het nog wel goed te doen, al waaide het vrij hard, en was er af en toe een bui.
Vooruitlopend op de competitie staan er twee oefenwedstrijden op het programma. De eerste was vandaag tegen Verburch. Verburch beschikt over prachtig complex waarbij het hoofdveld omringd wordt door talloze reclameborden.
Verburch speelt weliswaar een klasse lager dan DUNO, maar staat daar momenteel bovenaan, dus een goede tegenstander om tegen te oefenen. Nathan had zijn positie langs de lijn weer ingenomen. Dat was weer even wennen, want wegens werkzaamheden was hij een tijdje niet in de gelegenheid om zijn team te coachen. De vader van Freddy had zijn taken prima waargenomen.
Het spel was van beide kanten rommelig, maar in de openingsfase had Verburch een licht overwicht. Dat leidde tot een paar kansjes, maar Rowan stond de eerste keer in de weg, en de tweede keer bracht de paal uitkomst.
DUNO was nog niet in de buurt van het doel van Verburch geweest, en Gino besloot daar maar eens een einde aan te maken. Aan de rechterkant van het veld ging hij op avontuur. Dit leek een heilloze onderneming, maar elke tegenstander die hem de bal wilde afpakken, moest zijn meerdere erkennen, en zo stond hij ineens oog in oog met de keeper. Hij had nog kracht voor een schot, en de keeper was kansloos (0-1).
Wat één keer lukt, kan misschien ook wel twee keer, moet Gino gedacht hebben. Ditmaal legde hij de bal af op Joël, maar die kreeg de bal niet onder controle. Joël leek de eerste helft meer op een schaatser die voor het eerst op noren het ijs op gaat, want bij elke versnelling ging hij onderuit. Later bleek, dat hij de verkeerde schoenen had aangedaan. In de tweede helft werd dit probleem gelukkig verholpen.
DUNO leek het duel een beetje onder controle te krijgen, en hoewel Rowan nog een keer handelend moest optreden, waren de betere kansen nu voor onze helden. Een mooie combinatie van Elian en Issam werd door laatstgenoemde helaas tegen de keeper aan geschoten. Issam was even later opnieuw dicht bij een treffer uit een corner van Levi, maar de kopbal ging over.
We rekenden al een beetje op een voorsprong bij de rust, maar vlak voor het fluitsignaal sloeg Verburch alsnog toe. Gezien het beeld over de gehele eerste helft was dit niet onverdiend.

Het leek wel, alsof Verburch een slaapmiddel in de limonade had gedaan van de spelers van DUNO, want na rust leek het wel alsof ze stonden te slapen. Voor we goed en wel doorhadden dat de tweede helft was begonnen stonden onze helden met 3-1 achter.
In plaats van de mouwen op te stropen en de achterstand weer proberen goed te maken, bleef het spel inspiratieloos. Joël probeerde het nog wel met een individuele actie, maar de keeper stond op zijn post.
De tegenstander voelde feilloos aan dat DUNO aangeslagen was, en velde het vonnis met nog eens twee doelpunten na slap verdedigen (5-1). Niet alleen het team, maar ook Nathan was van slag, want we hoorden hem niet meer, en hij keek toe, hoe het team probeerde de draad weer op te pakken. Dat lukte redelijk, al was de strijd natuurlijk al verloren.
Het laatste deel van de wedstrijd was duidelijk voor DUNO. Hierbij ontbrak echter de scherpte en het geluk dat nodig is om de kansen in treffers om te zetten.
Elian stuitte op de keeper, en Djordi schoot de bal uit de rebound naast het doel. Een voorzet van Issam werd door Elian naast geschoten.
De keeper van Verburch speelde een goede wedstrijd, maar ging toch eenmaal in de fout door de bal bij het uitgooien rechtstreeks naar Elian te gooien. Hij kon zijn eigen fout herstellen, door de inzet van Elian te keren.
Gino was dichtbij zijn tweede treffer. Uit een combinatie met Elian en Djordi raakte hij de lat. Djordi was ook bij de volgende aanval betrokken, maar uit de voorzet van Joël vond hij de keeper op zijn pad.
Eindelijk werd dan de tweede treffer gemaakt. Ditmaal was Elian wel scherp, en schoot hij de bal langs de keeper.
Er was niet veel tijd meer. Joël probeerde het, maar schoot naast. Elian schoot nog een keer over, en dat was tevens het laatste wapenfeit.
Een teleurstellende wedstrijd van DUNO. Het leek een onnodige nederlaag tegen een tegenstander, die teveel kansen cadeau had gekregen. Bovendien werd er, op de laatste vijf minuten na, veel te weinig strijd geleverd. Het samenspel kan ook beter. Veel spelers gaan gelijk lopen met de bal, in plaats van eerst te kijken of er misschien een medespeler vrij staat.
We kunnen de conclusie trekken, dat de winterstop niet veel goeds heeft opgeleverd. Er zal hard gewerkt moeten worden om het spel te verbeteren. Er zijn genoeg leermomenten te halen uit deze wedstrijd, en daarom is het mooi, dat er a.s. dinsdag weer een oefenwedstrijd is. De tegenstander is Hercules.
Zaterdag gaat de competitie verder tegen Quick.