DUNO E1 laat het tegen Wilhelmus volledig afweten

18 mei 2014 0:00

Wilhelmus - DUNO E1 11-1

Het was prachtig weer op deze 17e mei waarop de laatste competitiewedstrijd op het programma stond. Bij een overwinning vandaag zou de vierde plaats behaald worden. Een nederlaag of een gelijkspel zou een ook niet onverdienstelijke vijfde plaats betekenen.
De wedstrijd was nog maar net begonnen, of DUNO stond al met 1-0 voor na een vrije schop van Issam, die onberispelijk dwars door het midden werd ingeschoten.
Tot zover het goede nieuws van deze voetbaldag, want wat er daarna volgde, maakte het voor de schrijver dezes geen feest om een verslag van te maken.
Sem gaf voor de wedstrijd de stemming binnen het team aardig weer. Hij wist te melden dat hij geen zin had en moe was. Het leek wel of dit voor het hele team gold, want onze voorsprong werd misschien maar een halve minuut vastgehouden toen de hele ploeg stond te slapen bij een aanval van Wilhelmus.
Dat was lang niet alles, want Wilhelmus kreeg alle ruimte van DUNO om lekker te voetballen, terwijl ze achterin weinig weggaven. Dat was ook weer niet zo'n geweldige prestatie, want er zat weinig beweging in de DUNO-ploeg.
De verdediging van DUNO was in tegenstelling tot eerdere wedstrijden zo lek als een mandje, en we mochten eigenlijk nog niet eens mopperen dat het bij rust ‘maar' 6-1 stond. Voor DUNO konden we helaas geen enkele uitgespeelde aanval noteren. Een overwinning was natuurlijk uitgesloten, maar misschien kon de eer nog enigszins worden gered in de tweede helft. Helaas was ook dat niet het geval. Het duurde niet lang of de zevende en de achtste goal lagen achter Rowan in het mandje.
Eindelijk was er een kansje voor DUNO, maar Elian lepelde de bal wel over de keeper, maar ook over het doel. Djordi kreeg zag een schot nog voorlangs gaan, maar daarna nam Wilhelmus het initiatief weer over, en scoorde de 9-1, de 10-1 en de 11-1.
Joël en Levi kregen beiden nog een kansje, allebei uit een voorzet van Elian, maar daar moesten we het mee doen.
Een ongelooflijke offday van onze helden, die zowel verdedigend als aanvallend zo goed als niets hebben laten zien, en blijkbaar ook niet in staat waren dit te compenseren met een dosis vechtlust.
Hopelijk gaan onze helden zich revancheren op de toernooien die nog gaan volgen, te beginnen met volgende week zaterdag thuis bij DUNO.