Opnieuw drie punten voor DUNO E1

10 november 2012 0:00

DUNO E1 - BMT E1 4-2

In de derde competitieronde stond er een geduchte tegenstander op het programma, namelijk BMT, waartegen in de beker nog een kansloze 6-1 nederlaag was geleden.
BMT was de competitie niet zo sterk begonnen met 1 punt uit twee wedstrijden. Duno had na één wedstrijd 3 punten, en aangezien er voetballend zoveel progressie is geboekt in de laatste weken, was er toch veel vertrouwen in een goede afloop. Toch begon BMT sterk, en kreeg in de beginfase van de wedstrijd een paar kleine kansjes. Harry gaf vervolgens instructies eerder druk te zetten. Dit stichtte zoveel verwarring bij de tegenstander, dat Duno de regie in de rest van de eerste helft stevig in handen kon nemen. Dat resulteerde ook in een aantal kansen. De eerste was voor Elian, die de bal echter iets te ver voor zich uitspeelde, zodat de keeper kon ingrijpen. Even later was het Jay die de lat raakte.
Een gezamenlijke aanval van Jay en Elian leverde ook geen doelpunt op, omdat opnieuw de keeper kon ingrijpen. Even later schoot Luke van afstand naast het doel.
Niet veel later konden we toch juichen, omdat Jay met de punt van de schoen de 1-0 kon aantekenen. De volgende kans was weer raak. Ditmaal was het Elian, die de keeper omspeelde en beheerst scoorde (2-0).
BMT kwam op dat moment eigenlijk helemaal niet in het stuk voor, en als ze al eens over de middellijn kwamen, stond de verdediging van Duno als een huis, en viel vooral Basten op als een oase van rust, die vooral opbouwend bijna altijd de juiste openingen vond.
Uit een nieuwe kans schoot Olav net naast het doel. Hierna was het tijd voor Sem om een hoofdrol voor zich op te eisen. Ditmaal was het geen doelpoging, maar een ludieke actie langs de zijlijn. In een poging één van de aanvallers in de voorhoede aan te spelen, presteerde hij het de pet van het hoofd van de coach van BMT af te schieten. Wij vonden het een punt waard, maar in de regels van de KNVB staat hier niets over vermeld, en dus bleef het gewoon 2-0.
Even later viel de 3-0 dan toch. Olav nam een corner, en deze werd door Danique direct in het doel getikt. Dit was ook de ruststand. Op zo'n luxe hadden we tegen deze tegenstander natuurlijk niet gerekend. Helaas was de scherpte in de tweede helft dan ook een beetje weg, en kon BMT al vrij snel de 3-1 aantekenen.
Duno kreeg vervolgens een kans via Jay, die een voorzet van Youri net naast schoot. Een prachtige redding van Romano voorkwam de 3-2, maar uit de daaropvolgende corner ging de bal er alsnog in, zodat een zorgeloze wedstrijd ineens toch weer spannend leek te gaan worden. Onze helden waren niet van slag, en probeerden de marge weer te vergroten. Er volgde een prachtige soloactie van Elian, waarbij hij een slalom door de hele verdediging maakte en ook de keeper wist te passeren, maar de bal werd nog net door een verdediger tot corner verwerkt. Uit de corner werd het alsnog 4-2. Sem zette voor, en Youri scoorde.
Dat verschafte weer wat lucht. Met nog ongeveer 8 minuten te gaan, moest deze voorsprong toch kunnen worden vastgehouden. Danique ging hierbij voorop in de strijd, maar soms gaat dat wel eens met een overtreding gepaard. Dit leidde tot wat frustratie bij haar directe tegenstander. Helaas bleef het daar niet bij, maar aangezien de partijen na afloop er met elkaar snel uitkwamen, doe ik er verstandig aan verder maar te zwijgen.
Een verdiende overwinning in elk geval, die bij iets meer concentratie in de tweede helft misschien nog wel hoger had kunnen uitvallen. Volgende week is de 'uit' wedstrijd tegen ODB.