E1 heeft moeizame start in de competitie

14 februari 2009 0:00

DUNO E1 - DHC E1 uitslag 5 - 3 (4 - 0)
De E1 had vrijdagavond nog lekker geoefend tegen de vaders van de E1 (8-8) en hadden er vandaag zin in. Eindelijk was het zover, de competitiewedstrijd tegen DHC E1 ging door! De boys begonnen voortvarend en dwongen veel kansen af. Gelijk in het begin schoot Rodi op het goal waarbij de bal tot corner werd verwerkt. Uit die corner, genomen door Bram, kopte Coen de bal helaas over. Bij weer een aanval van Duno schoot Kerem de bal net naast. DHC kwam er eigenlijk niet aan te pas. Bij een aanval vanuit achter opgebouwd passte Kerem op Coen die zich ontdeed van zijn directe tegenstander en voorzette op Bram die van dichtbij de 1-0 intikte. Daar bleef het niet bij. Leroy kreeg ook een mooie schietkans maar de bal vloog net naast, corner Rodi, schot Coen net naast. Met een fraaie solo maakte Coen de 2-0. Uit een prachtige driehoek tussen Kerem op Leroy, Leroy op Amit, maakte Amit de 3-0. De koek was nog niet op of Coen liet een aantal tegenstanders zijn hielen zien en bij de achterlijn gaf hij een loepzuivere voorzet op Amit die zijn 2e goal kon maken, 4-0. De goed fluitende (hier dacht de leider van DHC iets anders over) Charles off the Hill floot voor de rust. Zou de E1 het karwei in de 2e helft afmaken? De eerste kans van de 2e helft was voor DHC, maar Arie redde bekwaam. Ook wij kwamen weer aan aanvallen toe. Via vele schijven kwam de bal bij Coen die een hard afstandsschot losliet op het goal, de keeper tikte de bal uit de kruising. Door een moment van onoplettendheid scoorde DHC de 4-1. Duno drong weer aan en kreeg kansen: door Boris, Amit, Leroy, Bram, Rodi, Coen en Kerem, maar helaas net naast, over of gestopt. Maar gelukkig wisten we het net nog een keer te vinden. Het was Amit die op Bram voorzette en Bram schoot keihard met buitenkantje rechts de bal in de verre hoek. De 5-1 was hiermee feit. Hierna begon Duno slordig te worden en de tegenstander rook zijn kans. Met een Lucky hoge bal werd Arie verrast 5-2. Niet lang daarna viel ook de 5-3 door een fout in de verdediging. Het slotakkoord was weer voor Duno, Leroy schoot nog een keertje op de lat. Het bleef bij 5-3 in een wedstrijd met twee gezichten. Onder het toeziend oog van de supporters en twee scouts van Sparta zagen we een eerste helft met goed voetbal in een hoog tempo en een tweede helft waarbij we het veld niet breed hielden, teveel met de bal gingen lopen, waarbij er niet goed werd ingepasst en we de duels niet vol overtuiging ingingen. Dinsdag weer lekker trainen.