Wie kan DUNO E1 stoppen?

31 januari 2009 0:00

Duno E1 - DSO E1 uitslag 3 - 0 (0 - 0)
Vandaag een oefenpot tegen DSO E1, de trotse koploper in de 1e klasse A, die in de competitie 10 wedstrijden heeft gespeeld en daarbij de volle buit van 30 punten heeft behaald, met 64 goals voor en 14 tegen. Op papier een tegenstander van formaat. De 1e helft was wat stroefjes en aftasten. DSO bleek een sterk fysieke tegenstander te zijn die goed de combinatie zocht en ook over een grote en goede keeper beschikte (maar wij beschikken ook over een goede keeper, alleen wat kleiner). Het spel ging heen en weer, waarbij de beste kansen toch wel voor Duno waren. De verdediging, Rodi, Boris, en Kerem hielden zich goed staande en wanneer de tegenstander er bij een enkele keer door was stond Arie op de goede plaats. De aanvallen werden van achter opgezet en via Leroy werd Bram, Coen of Amit gezocht. Bij een mooie pass van Bram op Coen nam die de bal in de loop mee en hij schoot gelijk op het doel, helaas spatte de bal op de vuisten van de keeper. Bij een volgende keer kwam Rodi tot bij de achterlijn en zette scherp voor waarbij Amit de bal voor het inkoppen had, maar hij kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal en kopte tot opluchting van DSO net naast. Daarna was het de beurt van Bram die met een verwoestend schot de lat zowat in 2-en schoot. Ook de tegenstander deed dat in de 1e helft een keer.
De rust gingen we in met een 0-0 stand. De al bekende peptalk van Henk en Arie deed weer wonderen want in de 2e helft begon het te draaien. Er werden nu harde duels uitgevochten en er werd nu nog beter gecombineerd. Weer was het Rodi die op rechts oprukte tot bijna op de achterlijn en goed teruglegde op de vrijgelopen Bram die beheerst afrondde voor de 1-0. DSO werd vastgezet op eigen helft en op links buiten het strafschopgebied veroverde Kerem de bal, hij bedacht zich geen moment en schoot op de goal, de keeper stond in de goede hoek maar was vergeten om het gat tussen zijn benen te sluiten en zo ontstond een pannadoelpunt, de 2-0 was een feit. DSO begon nu furieus aan te vallen, maar door geweldig keeperswerk van Arie bleven ze op de nul steken. Duno nam het initiatief weer over. Coen kwam als laatste man opzetten, passte op Amit die weer terugkaatste op Coen, die met een bekeken schuiver in de hoek de 3-0 maakte. Met een mooie driehoek tussen Bram, Coen en Amit ging de bal net over. Duno bleef aanvallen en Leroy passte op Bram die hard schoot op de keeper, maar die wilde zich niet weer laten passeren. Toch kwam dat moment, Coen wist de keeper van dichtbij te passeren, maar de scheids keurde de goal af omdat de keeper dubbelgevouwen in zijn goal stond. De zeer goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde en DSO droop zeer teleurgesteld af, want op verlies hadden zij niet gerekend. Goed gevoetbald jongens. Wie kan DUNO E1 nu stoppen? As dinsdag oefenpot bij en tegen SV Polanen E1.