E1, the fighting machine

21 maart 2010 0:00

Duno E1 - Haaglandia E2 eindstand 2 - 2 (0 - 2)
Zoals afgesproken zijn onze jongens afgelopen zaterdag aangetreden tegen Haaglandia. Maanden geleden hebben onze jongens nog met 10-4 verloren, maar dat is vergane tijd. Het weer zat een klein beetje tegen, af en toe een spatje regen, maar dat heeft onze jongens niet tegengehouden om er een leuke wedstrijd van te maken.
Om 09.45 uur (wat een heerlijke tijd!!!!) begonnen onze jongens. Ondanks de goede wedstrijd van vorige week tegen DSVP, kwamen onze jongens niet echt uit de verf. Ondanks het strakke voetbal leek het wel of ze bang waren om door te zetten. Het veldwerk was prima in orde, maar toch het kwam niet tot scoren. Haaglandia scoorde de 0-1 ongeveer na 15 minuten spelen. Een teken dat het gelijk opging maar het scoren er niet echt van kwam. Hola que pasa, wat gebeurd er met onze E1, jullie kunnen deze wedstrijd niet uit handen geven, want voetbaltechnisch hebben jullie echt de overhand.
Met een achterstand van 1 goal hebben Nick en Stephan even de tijd genomen om met de jongens te babbelen. Het is een groot geheim wat er gezegd is, maar het effect was duidelijk merkbaar na de rust.
Onze jongens traden aan met verbeten koppies en de ouders keken elkaar aan, zat er meer in dan een verloren wedstrijd?? Helaas kwam Haaglandia ook nog tot het scoren van een 2e doelpunt. Maaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……
De mannen bleven op niveau spelen, maar gingen er wel iets harder tegenaan. Haaglandia dacht dat ze met een makkelijke overwinning naar huis gingen, nou ech nie. Na een mooie rush en goed overspelen, 10 minuten voor het eindsignaal, kon onze Enrique de bal scherp achter de goalie van Haaglandia plaatsen. Yes, de eerste was binnen. Onze mannen kwamen toen helemaal los, geen bal werd er meer afgegeven. Ondertussen waren er heel wat toeschouwers naar de zijlijn komen schuiven, kon het nog voor Duno, konden ze de wedstrijd nog turnen. Er werd aangemoedigd, geklopt op de reclameborden. De jongens van de E1 kregen gewoon vleugels. En niet lang daarna kwam het tweede verlossende doelpunt. Onze Joel plaatste het in het net en onze mannen rolden weer over elkaar heen van vreugde. Een gewezen verloren wedstrijd was omgedraaid naar een gelijke stand. O, wat hebben we geschreeuwd en aangemoedigd. Nog 2 maal kregen onze jongens de kans om de wedstrijd helemaal naar hun hand te krijgen, maar helaas ging het er niet in.
Zo en nu even de namen van alle mannen die deze prestatie hebben neergezet, Danny, Joel, Siyer, Esam, Arie, Jay, Gerard en Enrique. Let op dat zijn onze kampioenen.
Jongens, het is echt een onwijze top wedstrijd geweest, van een 2-0 achterstand terugkomen in de laatste 10 minuten naar een gelijkstand, geen ere divisie club die dat zo maar na doet. Ondanks het opstootje na de wedstrijd was de vreugde niet minder bij de supporters.
Volgende week Quick en die gaan jullie natuurlijk helemaal gek spelen. Nog 6 nachtjes slapen voor dat we weer mogen genieten.