E1 verzuimt kansen te benutten

16 januari 2014 0:00

DUNO E1 - Hercules 2-3

Onze helden hadden wat recht te zetten na afgelopen zaterdag. Hercules moest dan maar het slachtoffer worden van onze strafexpeditie op deze druilerige dinsdagmiddag. Iedereen was weer van de partij, al moest de vader van Sem nog even een extra warming-up doen omdat de scheenbeschermers van Sem niet in zijn tas, maar nog thuis bleken te liggen. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van de vader van Djordi, die onopvallend was, maar dat is een goede eigenschap voor een scheidsrechter. Als speler wil je liever niet dat zulke dingen over je worden gezegd.
DUNO begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar al snel moesten onze helden toch weer in de achtervolging, aangezien de eerste kans van Hercules direct tot doelpunt werd gepromoveerd. Van die achtervolging kwam in eerste instantie niet veel terecht, want Hercules had vertrouwen geput uit de treffer, en was op zoek naar meer. Ze kregen opnieuw een grote kans, maar gelukkig wisten ze die niet te verzilveren.
Het duurde gelukkig niet al te lang voor DUNO zich aan de druk kon ontworstelen, en in het tweede deel van de eerste helft werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Sem was vandaag aan de linkerkant gezet, maar dat was alleen theoretisch, want Sem zwierf over het hele veld en smeet met zijn krachten. Zo was hij ook regelmatig voorin te vinden, en gaf hij mooi voor op Elian, maar de keeper kon de inzet van Elian nog keren.
De volgende kans was wel raak. Gino, Djordi en Elian lieten zien hoe mooi samenspel kan zijn, en laatstgenoemde bekroonde deze mooie actie met een doelpunt. Nog voor rust kreeg DUNO nog een kans. Sem haalde uit, de keeper redde, en de rebound van Joël was helaas te zacht om hem nogmaals te verontrusten. De eerste helft had voor beide partijen weinig kansen opgeleverd, maar er werd hard gestreden, en de gelijke stand was terecht.
In de tweede helft waren de eerste paar minuten voor DUNO, met kansen voor Elian en Issam, maar beide keren was de keeper de winnaar.
Hierna volgde een slechte fase voor onze helden, en Hercules liet zien efficiënt om te gaan met zijn kansen. Een prachtig afstandschot ging in de uiterste hoek (1-2). Rowan wist de volgende mogelijkheid onschadelijk te maken, maar de derde kans was onhoudbaar, aangezien het afstandschot over hem heen ging.
Afgelopen zaterdag ging DUNO bij de tegenslag bij de pakken neerzitten, maar ditmaal wilden ze zich niet zomaar gewonnen geven. De strijdbijl werd opgegraven, en de vijand werd omsingeld. Dat leverde vanzelf kansen op. Joël gaf voor op Elian, maar hij stuitte op de keeper.
Het was opnieuw Joël die goed gezien had dat de verdedigers niet goed opletten bij het uitverdedigen. Hij onderschepte de bal, en gaf deze aan Elian, die er ditmaal wel raad mee wist (2-3). De druk werd nog meer opgevoerd, en Elian ruilde zijn rol als doelpuntenmaker in voor die van schaduwspits. Hij gaf maar liefst vier keer voor. Tweemaal was de kans voor Levi, maar beide schoten gingen naast. Sem kreeg de derde bal, maar die was voor de keeper. De vierde was voor Djordi, maar hij schoot naast.
Helaas bleef het daarbij, en zo was er weer niet gewonnen, al biedt deze wedstrijd zeker hoop voor het verdere verloop van de competitie. Er werd weer gestreden, en als er een paar kansen meer waren benut, dan had de wedstrijd zeker gewonnen kunnen worden. Dat had ook een mooi cadeau kunnen zijn voor de jarige coach Nathan, die voor de zoveelste keer 26 jaar was geworden. Morgen nog een keer hard trainen, en dan gaat zaterdag de competitie verder tegen Quick.