Gretig DUNO E1 overrompelt Scheveningen

7 maart 2009 0:00

Duno E1 - Scheveningen E1 uitslag 13 - 1 (4 - 0)
GDA had de laatste weken aardig huis gehouden en had daarmee het doelgemiddelde met 25% verhoogd. Het resultaat was dat voor aanvang van deze wedstrijd GDA evenveel wedstrijden en punten heeft als Duno, alleen zij hebben per saldo 11 doelpunten meer. Dus dat gegeven legde toch wat extra druk op de jongens. Onder het toeziend oog van vele toeschouwers en scouts van diverse BVO's mocht Scheveningen aftrappen voor het begin van de 1e helft. Duno zette gelijk druk en de keeper van Scheveningen kon aan de bak. Duno kreeg een aantal kansen door Leroy, Coen, Bram en Amit maar de zuiverheid ontbrak nog en ook de uitstekende keeper hield Scheveningen nog op de nul, of het nu een afstandschot was of van dichtbij, de bal ging er niet in. Totdat we doorkregen dat er meer moet worden bewogen zonder bal en het veld breed houden. Op een gegeven moment kreeg Leroy van achteruit de bal en gaf een dieptepass op de wegsprintende Coen die nu geheel vrij de bal ontving en de keeper mooi omspeelde en de verdiende 1-0 scoorde. We hadden de smaak te pakken en weer was het Leroy die nu Bram met een dieptepass bediende, Bram maakte het prima af, 2-0. Ook de 3-0 was het gevolg van een combinatie Leroy - Bram, die zijn 2e goal scoorde. Bij weer een aanval was het Bram die Amit vond voor de 4-0. Zo lijkt het net of Rodi, Boris, Kerem en Arie niets te doen hadden maar dat was gezichtsbedrog, Scheveningen maakte het hen best moeilijk, maar ze bleven fier overeind. De goed leidende scheidsrechter André floot voor rust.
Henk en Arie hielden een peptalk om de jongens de 2e helft nog scherper te krijgen. Wat we in de 2e helft te zien kregen was geweldig. De tegenstander werd volledig vastgezet en de ene fraaie combinatie na de andere werd uit de hoge hoed getoverd, of een mooie individuele actie. Het was dat de keeper van Scheveningen in bloedvorm was anders had de stand er heel anders uitgezien. Leroy wist Coen te vinden die de 5-0 scoorde. Daarna was het andersom en Leroy kon de 6-0 binnenschieten. Amit wist een tegenstander de bal te ontfutselen en zorgde voor de 7-0. Scheveningen kon het niet meer belopen en werd hor en dol gespeeld. Rodi kwam van achter goed door en trok de bal terug op de inkomende Coen, 8-0. Met een fraai hard afstandsschot met links scoorde Coen de 9-0. Scheveningen beet nog één keer van zich af en dat leverde een eretreffer op 9-1. Duno ging nog een tempootje hoger spelen en op voorzetten van Bram, Leroy, Boris, Kerem, Rodi en Amit kon Coen nog 4x scoren, de uitslag kwam hiermee op 13-1. Jongens wat hebben jullie in de 2e helft reclame voor het voetbal gemaakt, het was genieten. Volgende week thuis tegen Laakkwartier.