Lobjesdag bij DUNO E1

4 april 2009 0:00

Daan de Ligt

DUNO E1 – Vitesse Delft E1 7-1 (rust 3-0) Lobjesdag.
Vandaag moesten onze mannen aantreden thuis tegen Vitesse Delft, die 3e staat en slechts 1x verloren en 4x gelijk. Uit werd met 2-2 gelijk gespeeld, de teams waren aan elkaar gewaagd. De mouwen werden opgestroopt en DUNO ging gelijk de strijd aan. In tegenstelling tot vorige week waren de jongens goed wakker en werd er vrijuit gespeeld. Er werd weer goed gecombineerd en de eerste kansen waren voor DUNO, maar Vitesse Delft heeft een goede keeper in de goal staan die menige redding heeft verricht. Arie kreeg ook nog wel wat werk te doen, maar ook hij stond zijn mannetje. Na goed combinatie spel schoot Coen de bal keihard tegen de paal, de bal kwam voor de voeten van Bram die tegen een speler schoot en het was Leroy die het goed afmaakte: de 1-0 was een feit. Bram maakte al snel daarna de 2-0 door een prachtige lob over de keeper. Ook de 3e goal was fraai, een mooie combinatie tussen Amit en Leroy, die de bal met Bram meegaf, die op zijn beurt de voorzet gaf op Rody en die in 1e instantie tegen een speler aanschoot, maar de bal terug kreeg en de keeper wist te verschalken. Er werd voor de rust gefloten door de goed leidende André. Na de rust begon DUNO weer fel en binnen de 2 minuten werd met een mooie lob over de keeper de 4-0 door Coen gescoord. Ook de 5de goal van DUNO werd door Coen met een lob in het goal gelegd. Vitesse Delft gaf niet op en bleef de strijd aangaan en uit een corner scoorden ze de 5-1. Vaak zie je dat DUNO in de 1e of 2e helft verslapt, maar vandaag stond iedereen zijn mannetje. Rody, Kerem en Boris hielden het goed dicht achterin, met de voeten of zelfs met de billen (kun je nog zitten Boris??) Doordat de keeper van Vitesse Delft wel erg ver uitliep om de bal te pakken werd er een vrije trap gegeven. Coen schoot de bal keihard tegen de rug van een speler van Vitesse Delft die de bal wilde blokken en met een prachtige boogbal kwam hij net achter de keeper terecht: 6-1. Een rasechte hattrick. De 7-1 werd gescoord uit een corner door Coen na goed aangeven van Bram. Jongens jullie hebben vandaag weer laten zien wat je met goed samenwerken en werken voor elkaar kan bereiken. Het was zeker ook voor de supporters een lust voor het oog. Na afloop werden onze sponsor Wil Bakker (die voor de shirts en jassen heeft gezorgd) en de coach Henk van Veen in het zonnetje gezet. Zij kregen beiden een mooie foto van het team en een lekkere fles jajum. Ook degene die de foto sessie van de jongens heeft gemaakt en op CD heeft gezet bedankt namens alle ouders en spelers.