12 september 2012 0:00

DUNO E1 oefende woensdag 12 september thuis tegen Laakkwartier. Het werd een leerzame dag.

Vanavond gingen onze helden de wei in voor een oefenwedstrijd tegen Laakkwartier.
Hierin begon laatste ‘man' Danique aan de kant, en stond Sem centraal achterin.

In het begin van de wedstrijd leek het redelijk gelijk op te gaan, maar dat had misschien te maken met het feit, dat Laakkwartier geen warming-up had kunnen doen, want eenmaal opgewarmd, bleken zij toch over een heel gevaarlijk team te beschikken.
Het verschil tussen Duno en Laakkwartier was met name de snelheid en fysieke kracht. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat Laakkwartier de 1-0 maakte.

Als er één schaap over de dam is, volgen er meer, luidt de uitdrukking, en dat gold ook voor deze wedstrijd. Na de 1-0 was DUNO de weg even helemaal kwijt. Laakkwartier kwam met name op rechts regelmatig door met een heel snelle speler, die voor niemand af te stoppen was.
Behalve dat DUNO een slechte periode beleefde, hadden ze ook nog eens erg veel pech. Een schot van Laakkwartier werd door de inmiddels in het veld gekomen Danique van richting veranderd, zodat Romano kansloos was (0-2).

De volgende was nog ongelukkiger, want nu was het Olav, die de bal in eigen doel schoot in een poging de bal weg te werken.
Even later was het zelfs 0-4, en het leek op een dramatische nederlaag te gaan uitlopen.

Hadden onze helden dan helemaal niets in te brengen? Gelukkig was dat niet het geval. Luke schoot net naast, en Elian schoot op de paal. De hatelijke nul ging van het bord uit een prachtige vrije trap van Olav, die de bal in één keer in het doel schoot van grote afstand.
Helaas betekende dit niet de ommekeer in de wedstrijd, en Laakkwartier wist voor de rust nog twee keer te scoren.
Het was tijd voor een opbeurend praatje van Harry, en een nieuw tactisch plan. Dit bestond uit de tegenstander iets meer te laten opkomen, waardoor de ruimte op het middenveld voor Laakkwartier wat kleiner werd, en er bij balverlies van Laakkwartier ineens ruimte voor een snelle uitbraak ontstond.

Dat werkte goed, en er werden kansen gecreëerd. DUNO scoorde dan ook verdiend de 2-6, en het was een prachtige aanval. Jay, die gisteren jarig was geweest, stuurde met een prachtige pass Elian weg, die de bal ineens op doel schoot, maar opnieuw de paal trof. De bal stuiterde terug het veld in, en de attent meegekomen Basten kon gemakkelijk intikken.

Verder kwam het helaas niet, en Laakkwartier wist in de slotfase nog één keer te scoren.

De conclusie na deze wedstrijd is, dat een slechte eerste helft is gevolgd door een goede tweede helft tegen een sterke tegenstander. Het is jammer dat we hebben verloren, maar het is wel knap hoe het team zich in de tweede helft heeft weten te herpakken, en dat het team blijkbaar in staat is om te schakelen naar een andere tactiek, en dat is het positieve wat we kunnen meenemen naar de volgende wedstrijden.
Zaterdag wordt het vroeg opstaan, want dan is de uitwedstrijd tegen BMT om 9:00 uur.