E1 wint oefenduel van Semper Altius

1 december 2012 0:00

DUNO E1 -Semper Altius E1 3 - 2 Vandaag stond er geen competitiewedstrijd op het programma voor de E1. Dat had enerzijds te maken met de voortzetting van het bekertoernooi, waar onze helden voor zijn uitgeschakeld, en anderzijds was deze dag gereserveerd voor een aantal inhaalwedstrijden. DUNO heeft weliswaar nog een wedstrijd tegen RKDEO tegoed, maar wellicht had RKDEO zich wel geplaatst voor de tweede ronde van de beker.Als alternatief dus een wedstrijd om des keizers baard, of om in de sfeer van het seizoen te blijven, om de baard van Sinterklaas. De tegenstander was Semper Altius. Zij spelen weliswaar een klasse lager, maar staan daar wel op de eerste plaats.
Er waren dus geen punten te verdienen, maar onze helden zijn ambitieus genoeg om ook dit soort wedstrijden in winst te willen omzetten. Aangezien de geplande scheidsrechter 9:15 uur blijkbaar wel erg vroeg vond, kwam Harry mij vragen of ik scheidsrechter wilde zijn.
Dat betekende, dat ik weliswaar de actie van dichtbij mocht meemaken, maar aangezien multitasken niet mijn specialiteit is, kon ik niet ook nog de hoogtepunten van de eerste helft bijhouden.Ik zal dus volstaan met een algemeen beeld. DUNO was de betere ploeg, maar Semper Altius speelde geconcentreerd, wist veel aanvallen van DUNO te weerstaan, en kwam af en toe gevaarlijk uit, met name aan de linkerkant. Het scorebord gaf vanaf het begin hardnekkig 7-2 aan, maar helaas was de wens de vader van de gedachte, want hoewel Elian, Youri en Luc in de eerste helft kansen kregen om te scoren, was het bij rust 0-2.De echte scheidsrechter was inmiddels gearriveerd, en zo kon ik zelf mijn vertrouwde plekje langs de lijn weer innemen, met het aantekenboekje in de hand.
De tweede helft gaf eigenlijk een zelfde beeld. DUNO ging in de aanval, en Semper Altius loerde op de counter.Hierbij werd Danique node gemist. Zij is altijd een betrouwbaar slot op de deur, maar ontbrak vandaag vanwege een hamstringblessure. Hopelijk is zij er volgende week weer bij.Kansen waren er in de tweede helft genoeg voor DUNO om de opgedane schade te repareren. Olav was de eerste: hij kopte de bal via de keeper op de lat.Vervolgens was de beurt aan Elian, maar hij stuitte op de keeper. Romano wist vervolgens te voorkomen, dat de achterstand nog verder opliep, door goed uit te lopen bij een gevaarlijke uitbraak. Het schot wat daarop volgde ging naast.Gelukkig viel daarna de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Olav wist Elian de achterstand te verkleinen tot 1-2.Niet veel later had het al gelijk kunnen zijn, maar Luke schoot de bal via de keeper op de lat. De rebound van Olav ging werd door de keeper gekeerd. De volgende kans was bijna identiek. Luc stuitte op de keeper, en de terugkaatsende bal ging via Olav weer op de keeper.De keeper speelde een belangrijke rol bij de tegenstander, want hij lag ook in de weg na een mooie solo van Youri.Onze helden waren zo druk bezig met de gelijkmaker, dat ze af en toe even vergaten, dat de tegenstander ook goed kon voetballen. Gelukkig lette Romano goed op bij een counter, waarbij de wedstrijd zomaar in ons nadeel had beslist had kunnen worden. Sem probeerde het van afstand, maar waar hij in de training de ene na de andere bal strak in de hoeken van het doel schiet, wil het in de wedstrijden nog niet echt lukken. De keeper kon redding brengen.Eindelijk viel de bevrijdende gelijkmaker. Youri bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt, en de stand was 2-2.Dat was het zetje wat onze helden nodig hadden, want uit een voorzet van Youri, scoorde Olav, al was het in twee pogingen. Semper Altius wist verder geen vuist meer te maken, en zo konden we weer een overwinning vieren. De overwinning was verdiend, maar het had ook slechter kunnen uitpakken.Een spannende en nuttige oefenwedstrijd, waarbij een aantal goede kansen verloren zijn gegaan, omdat er af en toe wat veel tijd werd genomen om de vrije man aan te spelen. Bovendien werden er achterin wat meer kansen weggegeven, dan we de laatste weken van onze helden gewend zijn. Volgende week gaat de competitie weer verder, en spelen we thuis tegen Forum Sport. Ruud Nobel