E1 verloor vooral van zichzelf!

28 maart 2009 0:00

GDA E1 - DUNO E1 uitslag 5 - 3 (3-1)
Binnen 2 minuten lagen er al 2 ballen achter Arie in het net, doordat een aantal spelers te slap en/of te angstig aan de wedstrijd begonnen. GDA zette Duno gelijk klem. Een fatsoenlijke combinatie kon niet worden opgezet. Gelukkig nam Duno geleidelijk het initiatief over en ging toch weer behoorlijk ballen. Bij een aanval vond Bram de vrijgelopen Coen en die scoorde de 2-1 met een bal in de verre hoek. Kansen kregen we nog genoeg maar helaas de ballen vlogen net over of naast. Of er werd weer een voordeelsituatie teruggefloten. GDA werd teruggedrongen en die ging nu op de counter spelen. Uit één van die counters kreeg GDA een hoekschop die slecht werd uitverdedigd en dat werd de 3-1 vlak voor rust.
Onze scheids floot voor de zoveelste keer maar ditmaal voor de rust.
Henk en Arie haalden alles uit de kast om de jongens scherper te krijgen. Wat GDA bij ons thuis lukte om een 4-1 achterstand om te buigen naar een gelijkspel, zou ons dat ook lukken? De 2e helft begon dramatisch! Door verkeerd dekken kon de spits van GDA de verdediging zijn hielen laten zien om ook Arie het nakijken te geven, 4-1. Je zou denken dat onze jongens geknakt zouden zijn maar dat was een misvatting, de mouwen werden opgestroopt en er werd nu feller en beter gevoetbald. GDA kwam onder grote druk te staan. Soms zo groot dat de scheidsrechter weer zijn fluit liet spreken om GDA een vrije trap te bezorgen (bijvoorbeeld Bram werd door twee man gemangeld en hij duwde er één van zich af en kreeg een vrije trap tegen wegens duwen?) Toch lukte het Duno om weer dichterbij te komen. Het was Coen die zich knap vrij speelde en beheerst een vrije hoek uitkoos voor de 4-2. Even later was het weer Coen die met zijn knie de bal over de keeper kreeg, 4-3. Zouden we dan toch een gelijkspel kunnen pakken? GDA kwam weer onder zware druk te staan omdat Duno op jacht ging naar die gelijkmaker. De scheids gaf toen om onduidelijke reden een vrije trap aan GDA. De bal werd genomen en werd weggekopt. Dat was niet de bedoeling, overnemen dus. De bal werd richting onze goal gejast en daar gebeurde van alles waarbij een neutrale scheidsrechter voor had kunnen fluiten. Arie werd zwaar gehinderd en kon niet voorkomen dat de bal erin ging 5-3. Dit was het breekpunt. Er restte nog weinig tijd om iets aan die stand te doen. De man met de fluit floot voor het einde. Jongens ook verliezen hoort bij het spelletje en het is jammer. Wij gaan gewoon verder met lekker voetballen er zijn nog genoeg prijzen te winnen!